Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε την πρωτιά στην Επαρχία Πάφου με ποσοστό 65%


ενώ ο Μάριος Καρογιάν έλαβε περίπου 35%.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Πάφου Γιώργος Γεωργιάδη μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 4.038 μέλη του ΔΗΚΟ Πάφου. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 2.574 ψήφους, δηλαδή ποσοστό περίπου 65% , ενώ ο υποψήφιος και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν εξασφάλισε 1.407 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 35% περίπου, είπε.

Τα λευκά ψηφοδέλτια ανέρχονται σε 10 ενώ τα άκυρα σε 47, πρόσθεσε.

Στην επαρχία Πάφου στην εκλογική διαδικασία δικαίωμα ψήφου είχαν6.395 μέλη εκ των οποίων τα 2.259 έχουν εγγραφεί ως νέα μέλητο 2013.

 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών του ΔΗΚΟ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό. Σε μια εκλογική διαδικασία-μαραθώνιο, με ανατροπές ενστάσεις και την αγωνία να φτάνει στο ζενίθ, κατάφερε να υπερνικήσει τον αντίπαλο του ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επικράτησε του αντιπάλου του σε όλες τις επαρχίες πλην της Λευκωσίας και της κάλπης Αμμοχώστου-Λάρνακας.

Η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σε μαραθώνιο αφού οι κάλπες άνοιξαν με μικρή καθυστέρηση 20 λεπτών στις 09.20 το πρωί και ολοκληρώθηκε το επόμενο πρωί στις 02.00.

Η προσέλευση στα εκλογικά κέντρα ήταν από τις πρώτες ώρες μαζική, κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι κατέβαλλαν τις οφειλές τους την τελευταία στιγμή, οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι αρκετοί ψηφοφόροι αναχώρησαν από τα εκλογικά κέντρα χωρίς να ψηφίσουν για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Δικαίωμα ψήφου είχαν 38.605 μέλη. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 24.835 ψηφοφόροι δηλαδή ποσοστό 64,35%.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το επιτελείο Καρογιάν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα. Ωστόσο στο στρατόπεδο Παπαδόπουλου γίνεται λόγος για ξεκάθαρη νίκη αφού η διαφορά που προκύπτει στους ψήφους είναι αφού αφαιρεθούν όλα τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα 400 περίπου ψηφοδέλτια της Πάφου.

Με αγωνία αναμένεται πλέον και η επόμενη μέρα αφού τόσο το Προεδρικό όσο και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα αναμένουν να δουν πώς θα συμπεριφερθεί το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου.