Παραλία με τα παιδιά: Tips για μια ξέγνοιαστη ημέρα

Παραλία με τα παιδιά: Tips για μια ξέγνοιαστη ημέρα

Πριν γίνετε γονείς το πιθανότερο είναι να παίρνατε αυθόρμητα την απόφαση να πάτε για μπάνιο στην παραλία, αρπάζοντας απλά αντηλιακό και πετσέτα. Αλλά τώρα;

Ακόμα κι αν είστε άνθρωποι της τελευταίας στιγμής, η ανέμελη εξόρμηση στην παραλία είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν!


Το μπάνιο στην θάλασσα το λατρεύουν όλα τα παιδιά ακόμα κι αν δεν τους αρέσει το νερό αφού μπορούν να παίζουν αμέριμνα στην ακτή με τα κουβαδάκια τους. Από την πλευρά των γονιών όμως -και ιδιαιτέρως της μαμάς- χρειάζεται λεπτομερής σχεδιασμός:

  • προετοιμασία των τροφίμων,
  • το μαγιό (1+1),
  • οι πετσέτες,
  • τα αντηλιακά
  • και πολλά πολλά άλλα.

Πόσες πετσέτες άραγε χρειάζεται να πάρετε μαζί σας, πώς θα χειριστείτε το γεγονός αν το παιδί σας αποφασίσει να φάει λίγη άμμο; Πώς θα κουβαλήσετε όλο τον εξοπλισμό σας από το αυτοκίνητο μέχρι την παραλία;

Μαμάδες, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε την ημέρα σας στην παραλία μαζί με τα παιδιά, χάρη στις παρακάτω συμβουλές!

Πάρτε μαζί μια ομπρέλα

Είτε τα παιδιά σας είναι μωρά είτε λίγο μεγαλύτερα, μια ομπρέλα στην παραλία είναι must. Όχι μόνο για να σας προστατέψει από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου αλλά και για να έχουν ένα σκιερό μέρος τα παιδιά σε περίπτωση που θελήσουν να κοιμηθούν ή να φάνε κάτι.

Φέρτε μαζί ένα αγαπημένο παιχνίδι

Όταν έρθει η ώρα του μεσημεριανού υπνάκου θα είναι δύσκολο να πείσετε το παιδί – ενώ βρίσκεστε στην παραλία – να ξαπλώσει για λίγο και να ξεκουραστεί και γιατί όχι να κοιμηθεί. Η ρουτίνα του όμως καλό είναι να μην χαλάει. Γι’ αυτό τον λόγο φέρτε μαζί σας κάτι αγαπημένο για τον ύπνο, όπως μια κουβερτούλα, ένα λούτρινο αρκουδάκι ή κάποιο παιχνίδι. Απλά να είστε σίγουροι ότι πλένετε εύκολα γιατί σίγουρα θα χρειαστεί πλύσιμο όταν επιστρέψετε σπίτι.

Κάντε νωρίς την άφιξή σας

Ο συγχρονισμός είναι το παν, ιδίως όταν πρόκειται για την χάραξη μιας καλής θέσης σε μια δημοφιλή παραλία. Η καλύτερη ώρα για να πηγαίνετε για μπάνιο με τα παιδιά, σύμφωνα με τους παιδίατρους είναι μεταξύ 9 – 11 το πρωί  και 5 – 7 το απόγευμα, τις ώρες δηλαδή που ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος.

Επιλέξτε ένα σημείο κοντά στον ναυαγοσώστη

Όσο καλά κι αν κολυμπάτε αφού συνοδεύετε τα παιδιά σας επιλέξτε παραλίες που να έχουν ναυαγοσώστες και ιατρείο, σε περίπτωση που χρειαστούν (ας ελπίσουμε πώς όχι.)Απλά μην κάθεστε μπροστά από τον πύργο του ναυαγοσώστη!

Ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό

Ψάξτε για αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συστήνει ένα δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 15, αλλά πολλοί ειδικοί συστήνουν SPF 30 ή υψηλότερο για τα μωρά. Μην ξεχνάτε επίσης να το ανανεώνετε συχνά και όταν παίζει στην άμμο το μωράκι σας με τα κουβαδάκια του να του φοράτε ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι και καπέλο.

Ταπεράκια

Έχετε μαζί σας αρκετά σνακς και φαγητά σε ταπεράκια (χυμοί, φρούτα, σάντουιτς, λαχανικά και άλλες λιχουδιές.) Το καλύτερο είναι να έχετε μαζί σας φορητό ψυγείο ώστε να διατηρούνται φαγητά και νερά δροσερά.

Εύκολη πρόσβαση σε κλειδιά

Στην επιστροφή όλοι είναι κουρασμένοι και ιδίως τα παιδιά. Αν η τσάντα της παραλίας δεν έχει μια εσωτερική τσεπούλα για τα κλειδιά τότε δέστε ένα σκοινί γύρω από το μπρελόκ και συνδέστε το με το χερούλι της τσάντας. Αφήστε τα κλειδιά να κρέμονται στο εσωτερικό της τσάντας, ώστε να είναι κρυμμένα για λόγους ασφαλείας φυσικά. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε τα κλειδιά στην τσάντα σας και να έχετε και τα παιδιά να γκρινιάζουν.

Αποχωρήστε με προειδοποίηση από την παραλία

Μην χαλάσετε την ωραία σας εξόρμηση στο τέλος με κλάματα και γκρίνιες. Όπως σε κάθε διασκεδαστική δραστηριότητα έτσι και στην παραλία το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να είστε υπομονετικοί για να πείσετε τα παιδιά σας να φύγουν. Για να τα καταφέρετε αναίμακτα, προειδοποιήστε τα. Άλλωστε θα χρειαστείτε κι εσείς λίγο χρόνο για να μαζέψετε τα πράγματα.

Έχετε νερό στο αυτοκίνητο

Για ένα τελευταίο πλύσιμο στα ποδαράκια!

Πηγή: baby.gr