Παραμένει, εν τέλει, ο Νίκος Πενταράς

Παραμένει, εν τέλει, ο Νίκος Πενταράς

Κανονικά στα καθήκοντα του επέστρεψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Πενταράς ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτηση του , λίγους μήνες μετά την μετάθεση του στην θέση αυτή.

Ο κ. Πενταράς είχε αποστείλει την επιστολή παραίτησης του στον Αρχηγό Αστυνομίας ωστόσο είχε ενημερώσει προφορικά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος δεν την είχε αποδεχτεί.


Η παραίτηση Πενταρά συζητήθηκε με την επιστροφή του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας με την επιστροφή τους από την Ελλάδα όπου τελικά δεν έγινε αποδεχτή και αφού τέθηκαν επί τάπητος οι λόγοι παραίτησης του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου και δόθηκαν λύσεις, ο κ. Πενταράς επέστρεψε στα καθήκοντα του.

Η παραίτηση του Νίκου Πενταρά ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στις τάξεις της αστυνομίας στην Πάφο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Αστυνομικός Διευθυντής τον τελευταίο καιρό ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορμή για άλλη μια διαφωνία τους, ήταν η αλλαγή των καθηκόντων ενός ειδικού αστυνομικού, για τον οποίο ο Νίκος Πενταράς διαφώνησε καθώς ως Αστυνομικός Διευθυντής θεώρησε ότι δεν είναι το κατάλληλο άτομο για την συγκεκριμένη θέση.

Μάλιστα όπως σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έντονη διαφωνία των δυο, ο κ. Πενταράς έφυγε με άδεια ενώ λίγες μέρες μετά την επιστροφή του, απέστειλε επιστολή παραίτησης.

Η διαφωνία του με τον Αρχηγό, ήταν μεταξύ άλλων ένας από τους λόγους που ο κ. Πενταράς πήρε την απόφαση και υπέβαλε την παραίτηση του.

Πηγή: Reporter