Περήφανη η Πάφος για τον υπεραθλητή Γιώργο Κανάρη

Περήφανη η Πάφος για τον υπεραθλητή Γιώργο Κανάρη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Γιώργος Κανάρης από την Πάφο, ο οποίος πρώτευσε στους παγκύπριους μαθητικούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν προχθές στο ΓΣΠ. Ο 16χρονος αθλητής, που φοιτά στο Αθλητικό Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου στην Πάφο, ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου στο αγώνισμα του δεκάθλου, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον του ανήκει και μπορεί να δώσει στην Κύπρο μεγάλες διακρίσεις.

Ο Κανάρης με αυτή του την επιτυχία, πήρε το εισιτήριο για τους Πανελλήνιους Αγώνες που θα γίνουν στις αρχές Μαΐου στην Πάτρα. Επιπλέον, οι 6.559 βαθμοί που εξασφάλισε με την ολοκλήρωση των δέκα αγωνισμάτων, αποτελούν επίσης νέα επίδοση λυκείων, νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 18, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 18, που θα γίνει στην Κένυα τον Ιούλιο.


Σε αυτές τις διοργανώσεις, ο Κανάρης θα επιχειρήσει να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου, καθώς και το ότι ξεπροβάλλουν νέα ταλέντα συνεχώς μέσα από τον στίβο. Και τα ταλέντα αυτά επιβάλλεται να τα στηρίζει διαχρονικά η πολιτεία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή του Γιώργου Κανάρη, Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος σημειώνεται πως κατέχει το παγκύπριο ρεκόρ στο δέκαθλο στην κατηγορία των ανδρών με 7.802 βαθμούς, μας ανέφερε ότι ο 16χρονος αθλητής είναι ένα «φοβερό ταλέντο». Παράλληλα, δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ στις ικανότητές του, αφού τόλμησε να προβεί και στην ακόλουθη πρόβλεψη: «Εκτιμώ ότι στο μέλλον ο Γιώργος θα μου σπάσει το παγκύπριό μου ρεκόρ! Ηλικιακά είναι πολύ πιο προχωρημένος σε σχέση με εμένα. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό!».

Πηγή: Πολίτης