Προβληματίζει η μεταστέγαση του Γραφείου Ευημερίας

Η μεταστέγαση του τοπικού Γραφείου Ευημερίας στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Πόλης Χρυσοχούς προκαλεί ανησυχία στις αρχές, με το Δήμαρχο Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως να διερωτάται μήπως η μετακίνηση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση ή ακόμα και σε κλείσιμό του.

Ο κ. Οδυσσέως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Τοπικό Γραφείο Ευημερίας στην Πόλη Χρυσοχούς λειτούργησε το 1978, θέλοντας τότε το Κράτος να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αλλά και της περιοχής Τηλλυρίας, ώστε οι κάτοικοι αυτών των ακριτικών περιοχών να εξυπηρετούνται από τη λειτουργία του γραφείου και να αποφεύγουν την ταλαιπωρία μετάβασης τους στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Πάφου.


Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες – όπως είπε- πληροφορήθηκε ότι το Τοπικό Γραφείο Ευημερίας έχει μετακινηθεί στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Πόλης Χρυσοχούς, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό μήπως ο πραγματικός λόγος της μετακίνησης του γραφείου είναι το ενδεχόμενο υποβάθμισης της λειτουργίας του ή ακόμη και του κλεισίματος του.

Ο κ. Οδυσσέως ανέφερε μάλιστα πως απέστειλε σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, καλώντας την να ενημερώσει την Τοπική Αρχή για τους λόγους αυτής της μετακίνησης, καθώς ο Δήμος – όπως είπε- δεν είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση για τη μεταστέγαση του και πολύ περισσότερο δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανακοίνωση για την πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού για αυτό το γεγονός.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, συνέχισε ο Δήμαρχος, “εκφράζονται έντονα φόβοι και ανησυχίες για πιθανό κλείσιμο του γραφείου και εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας από το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας Πάφου”.

Εάν πράγματι αυτή είναι η πρόθεση, θα αποτελέσει οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση ακόμη μιας σημαντικής υπηρεσίας, σημειώνοντας ο κ. Οδυσσέως , λέγοντας πως το Κράτος θα πρέπει να μεριμνά όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των μεγάλων αστικών περιοχών αλλά πολύ περισσότερο θα πρέπει να μεριμνά για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ακριτικών και υποβαθμισμένων περιοχών, όπως είναι τα διαμερίσματα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας.

Πρόσθεσε επίσης πως οι συνθήκες που βιώνουμε είναι τέτοιες που θα έπρεπε κρατικές υπηρεσίες, όπως το Γραφείο Ευημερίας να αναβαθμίζονται και όχι να υποβαθμίζονται και να συρρικνώνονται.

Ο κ. Οδυσσέως προειδοποίησε τέλος, πως σε περίπτωση που ο λόγος μεταστέγασης του γραφείου είναι το κλείσιμό του, τότε θα υπάρξει δυναμική αντίδραση τόσο από τις Τοπικές Αρχές, όσο και από τους κατοίκους του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)