Πρώην “Παφίτης” ύποπτος για στημένα;

Πρώην “Παφίτης” ύποπτος για στημένα;

Ύποπτος για συμμετοχή σε 17 χειραγωγημένους αγώνες είναι ο Λετονός τερματοφύλακας Ιγκόρ Λάμπουτς, ο οποίος στη λήξασα σεζόν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ακρίτα Χλώρακας, αλλά στην συνέχεια αποχώρησε από την ομάδα και συνέχισε στη λετονική Σπάρτακς Γιούρμαλα.

Ο Λάμπουτς, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην ιρλανδική Άθλοουν Τάουν, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε στημένους αγώνες δηλώνοντας: «Σοκαρίστηκα όταν είδα το όνομά μου να αναφέρεται για συμμετοχή σε στημένους αγώνες. Ξέρω ότι είμαι καθαρός, αλλά με ανησύχησε το πλήγμα στην αξιοπρέπεια και στην φήμη μου».


Αν και η ιρλανδική ομοσπονδία δεν ενημέρωσε επίσημα για ποιες ομάδες αφορούν οι στημένοι αγώνες, η λετονική ΦΚ Γιούρμαλα και η πορτογαλική Ατλέτικο Κλουμπ στις οποίες αγωνιζόταν ερευνήθηκαν στο παρελθόν από την UEFA για στημένους αγώνες.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Λάμπουτς στην προπέρσινη σεζόν είχε συμφωνήσει με την Πάφος FC που έψαχνε τερματοφύλακα για να είναι αναπληρωματικός του Τζόρντι Κοδίνα, όταν είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Γιάνις Κρούμινς. Δεν αγωνίστηκε ποτέ ωστόσο σε αγώνα της Πάφος FC τη σεζόν 2015-16.

Πηγή: Goal