Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη Γκαλερί Κυκλος

Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη Γκαλερί Κυκλος

Οι ζωγράφοι , Αγγέλα Πισιάρα και Μαξίμ Ανβέροφ, παρουσιάζουν την πρώτη τους ατομική έκθεση στην Πάφο . Τα εγκαίνια της έκθεσης , θα τελέσει ο πρόεδρος της βουλής των Αντιπροσώπων , Γιαννάκης Ομήρου, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 7 και 30 το απόγευμα , στη Γκαλερί Κύκλος.

Η Αγγέλα Πισιάρα γεννήθηκε στην Λευκωσία, τον Φεβρουάριο του 1983. Σπούδασε ζωγραφική στο Κρατικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Σούρικωφ της Μόσχας από το 2001 μέχρι το 2007 . Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού, με ειδίκευση στην μνημειακή ζωγραφική και διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της Τέχνης .


Η ρωσική ρεαλιστική σχολή , επηρέασε αρκετά την τέχνη της , παράλληλα όμως η αίσθηση του χρώματος και η θεματολογία των έργων της παραμένει καθαρά κυπριακή. Τα έργα της , τα οποία θα περιλαμβάνονται στην έκθεση , είναι δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά ευαισθησία και αγάπη για το κυπριακό τοπίο λόγω της πολύχρονης απουσίας της από το νησί. Η κυπριακή φύση, με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία , αποτελεί για την ίδια δυνατή πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Ο Μαξίμ Ανφέροβ γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου το 1980 στην πόλη Αστανά στο Καζακστάν. Εκεί αποφοίτησε από τη σχολή Ζωγραφικής. Το 1996 γράφτηκε στη σχολή ζωγραφικής Βάγκνερ στην πόλη Ριαζάν της Ρωσίας και από το 2001 μέχρι το 2007 σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Σούρικωφ της Μόσχας. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του πορείας σε σχολές Καλών Τεχνών η τέχνη του ήταν πιο ρεαλιστική, ενώ μετά το επιμορφωτικό πρόγραμμα στον κινηματογράφο άλλαξε την αντίληψή του. Δεν δίνει πια τόσο μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες για να συγκεντρωθεί στη μορφή με τη βοήθεια της κίνησης, του χρωματικού φάσματος και του τόνου. Τις περισσότερες φορές μεταβάλλει την πραγματικότητα για να εστιάσει στην κίνηση. Τον τελευταίο καιρό την κίνηση την αναζητά στο περιβάλλον, αλλά δεν αποκλείει και άλλες πηγές έμπνευσης.

Η Γκαλερί Κύκλος , στην οποίαν θα φιλοξενούνται τα έργα των ζωγράφων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου , θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και από τις 3 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Το Σάββατο, θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.