Σήμερα διεξάγεται ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής Ο3 Olympus Man

Σήμερα διεξάγεται ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής Ο3 Olympus Man

Οι υπεραθλητές είναι έτοιμοι να κατακτήσουν τον Όλυμπο, σε έναν τριαθλητικό αγώνα αντοχής, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους διαγωνιζόμενους.

Με αφετηρία τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, οι υπεραθλητές που θα συμμετέχουν σήμερα στον τριαθλητικό αγώνα υπεραντοχής O3 Olympus Man, ετοιμάζονται να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Ο απόλυτος αγώνας υπεραντοχής αναμένεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις των αθλητών που θα συμμετέχουν, αφού ξεκινούν με κολύμβηση στα παγωμένα νερά της Πάφου, συνεχίζουν με ποδηλασία και τελειώνουν με τρέξιμο σε μία συνολική διαδρομή η οποία ξεκινά από μηδενικό υψόμετρο και καταλήγει στα 1.952 μέτρα υψόμετρο. Ο αγώνας O3 Olympus Man διοργανώνεται από την Bikin Cyprus Events.


Η διαδρομή για τον Όλυμπο

Οι αθλητές που θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου θα ξεκινήσουν από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου. Θα διανύσουν κολυμπώντας μία απόσταση 1.9 χιλιομέτρων και έπειτα θα πάρουν τα ποδήλατα τους για να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος του απόλυτου αγώνα υπεραντοχής. Στην ανάβαση τους, οι αθλητές θα καλύψουν 86 χιλιόμετρα στο δρόμο για το Τρόοδος, ποδηλατώντας σε διαδρομές με απίστευτη φυσική ομορφιά. Το τελευταίο και δυσκολότερο μέρος του O3 Olympus Man, είναι τα 21 χιλιόμετρα τρεξίματος, τα οποία θα έχουν να διανύσουν οι αθλητές για να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου. Η διαδρομή είναι μαγευτική, αφού εκτός από τις φυσικές ομορφιές του Τροόδους, οι δρομείς θα απολαμβάνουν και την απίστευτη θέα που προσφέρει το μεγάλο υψόμετρο.

Κατηγορίες και απονομές

Σε δύο ηλικιακές κατηγορίες θα χωριστούν οι άνδρες και οι γυναίκες που θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν τον Όλυμπο. Η κατηγορία SPORT αφορά αθλητές ηλικίας 18-39, ενώ η κατηγορία MASTERS για αθλητές από 40 ετών και πάνω. Θα υπάρξει επίσης και ομαδική κατάταξη για όσους συλλόγους και αγωνιστικές ομάδες συμμετέχουν στο O3 Olympus Man. Οι απονομές θα γίνουν μετά τη λήξη του αγώνα στις 5:30μμ, στο Troodos Hotel στην πλατεία Τροόδους. Έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν τους αθλητές από το Τρόοδος πίσω στην Πάφο, στο σημείο εκκίνησης.