Σημαντικά οφέλη από Ιορδανία και Ισραήλ

Σημαντικά οφέλη από Ιορδανία και Ισραήλ

Σημαντικά οφέλη θα προκύψουν από την αδελφοποίηση του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Αμμάν της Ιορδανίας, εκτιμούν δημοτικοί και τουριστικοί παράγοντες της Πάφου. Ήδη, τονίζουν, τα πρώτα αποτελέσματα της σύσφιξης των σχέσεων αυτών έγιναν ορατά το καλοκαίρι με την κατακόρυφη άνοδο στην έλευση Ιορδανών τουριστών στην Πάφο.

Χιλιάδες επισκέπτες από τη χώρα αυτή έφθασαν στην Πάφο, τη στιγμή που συνήθως τα ποσοστά έλευσης ήταν μηδαμινά, τονίζουν τουριστικοί παράγοντες, εκτιμώντας ότι η αεροπορική σύνδεση Πάφου-Αμμάν τα προσεχή χρόνια θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην κίνηση αυτή. Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεων αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.


Μετά την αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της Ιορδανίας με την Πάφο, τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες, είναι σε εξέλιξη τα πρώτα κοινά projects σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τα οποία η Πάφος εκτιμάται ότι θα βγει ιδιαιτέρως κερδισμένη σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα ο Δήμος Πάφου συνεχίζει τις προσπάθειες για σύναψη εμπορικών και τουριστικών σχέσεων και με πόλεις του Ισραήλ, στις οποίες ήδη μετέβησαν αντιπροσωπείες της πόλης για επαφές. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από πλευράς Πάφου στον τομέα της τεχνολογίας, στον οποίο οι πόλεις της χώρας με τις οποίες εγκαινίασε ήδη επαφές η Πάφος είναι σε πολύ προχωρημένο επίπεδο για τα δεδομένα της Κύπρου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου