Στις 19 Ιανουαρίου λειτουργεί ο Σταθμός Ασθενοφόρων

Στις 19 Ιανουαρίου λειτουργεί ο Σταθμός Ασθενοφόρων

Στις αρχές του 2017 και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου, λειτουργεί οριστικά πλέον στο Δήμο Πέγειας ο Περιφερειακός Σταθμός Ασθενοφόρων, έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, αφού μέχρι σήμερα χάθηκαν ζωές λόγω της αργοπορίας των ασθενοφόρων να καταφθάσουν στην περιοχή από την πόλη της Πάφου.

Ο Δήμαρχος Πέγειας, Νεόφυτος Ακουρσιώτης, δήλωσε στον «Φ» ότι ενημερώθηκε επισήμως χθες από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του.


Ο περιφερειακός σταθμός θα εξυπηρετεί το Δήμο Πέγειας, την περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων, αλλά και τις κοινότητες της περιφέρειας Πέγειας.

H απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του ρόλου και της λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δήμoς Πέγειας θεωρεί πως με τη λειτουργία των νέων σταθμών ασθενοφόρων, του Συντονιστικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του ρόλου και της λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το κράτος θα πετύχει τόσο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασθενοφόρων, όσο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου