Συγκέντρωση του σωματείου « Σύλλογος φίλων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πάφου»

Συγκέντρωση του σωματείου « Σύλλογος φίλων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πάφου»

Με πέραν των 30 ατόμων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου η συγκέντρωση του σωματείου «Σύλλογος φίλων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Πάφου – Σ.Φ.Δ.Β.Π.» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο εισηγητής και εμπνευστής του συλλόγου, Χρύσανθος Σαββίδης αφού εξήγησε τους στόχους και τις προτεραιότητες του σωματείου, έδωσε το λόγο στα μέλη τα οποία αντάλλαξαν τις απόψεις τους και ορίστηκε μια πενταμελής συντονιστική επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της πρώτης σύναξης και του συντονισμού.


Το Σωματείο θα είναι ανεξάρτητο, θα δρα και θα συσκέπτεται όπως το ίδιο επιθυμεί.

Της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στην ανακαινισμένη βιβλιοθήκη όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους της.

Ο σύλλογος προστίθεται στην ανακοίνωση, θα βοηθήσει ώστε η βιβλιοθήκη να μην λειτουργεί μόνο ως χώρος ανάγνωσης ή δανεισμού βιβλίων.

Ο Σ.Φ.Δ.Β.Π. θα μπορεί μέσα από διάφορες δράσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης να παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες για διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, συζητήσεων, σεμιναρίων κλπ. πάνω σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, καθώς επίσης θα μπορεί να φιλτράρει προτάσεις και εισηγήσεις για την αγορά νέων βιβλίων που θα προτείνει ο πολίτης να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη.

Με τη βοήθεια του συλλόγου σημείωσε ο κ. Σαββίδης η Δημοτική βιβλιοθήκη της Πάφου θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, θα τύχει της πρέπουσας προβολής προς τα έξω και εν τέλει θα καθιερωθεί σαν φωτεινός φάρος προάσπισης, προβολής και προαγωγής του πολιτισμού.