Συνδυασμένη επιχείρηση για πάταξη τροχαίων αδικημάτων στο Αεροδρόμιο Πάφου

Συνδυασμένη επιχείρηση για πάταξη τροχαίων αδικημάτων στο Αεροδρόμιο Πάφου

Συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη των τροχαίων αδικημάτων πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 17 – 22 Νοεμβρίου, στο Αεροδρόμιο Πάφου, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη της ΔΑΣΑ Πάφου, ΑΔΕ Πάφου, ΜΜΑΔ, Ε.Ο.ΜΟ και του ΤΟΜ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν 33 γραπτές παρατηρήσεις και 225 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, ενώ τα μέλη του ΤΟΜ προέβησαν σε 32 καταγγελίες που αφορούσαν παραβάσεις των αδειών οδικής χρήσης από επαγγελματίες οδηγούς ταξί.


Εξάλλου στο πλαίσιο πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, διενήργησαν μεταξύ των ωρών 7.30π.μ και 5.30μ.μ. χθες, συντονισμένη επιχείρηση για έλεγχο ταχύτητας και χρήση ζώνης ασφαλείας, σε διάφορα σημεία της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έγιναν συνολικά 87 καταγγελίες, από τις οποίες 55 για ταχύτητα και 8 για παράνομη στάθμευση σε χώρους αναπήρων.

Επίσης, ελέγχθηκαν συνολικά 114 αυτοκίνητα και 6 μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα.

Εξάλλου, να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα μεταξύ 20 – 23/11/15, πραγματοποιήθηκε αριθμός ελέγχων παγκύπρια, από τους οποίους προέκυψαν 817 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, 62 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 59 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, καθώς επίσης και 397 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.

Εξάλλου, έγιναν 1,316 έλεγχοι αλκοόλης και 102 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, οι εκστρατείες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται σε παγκύπρια βάση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΡΠΑ)