Συνελήφθη 59χρονος φαρμακοποιός για διακίνηση ναρκωτικών!

Συνελήφθη 59χρονος φαρμακοποιός για διακίνηση ναρκωτικών!

Ένας 59χρονος φαρμακοποιός και ένας 27χρονος χρήστης ναρκωτικών συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Πάφο, σχετικά με διερευνόμενη υπόθεση κατοχής και χρήσης φαρμάκων τα οποία πρέπει να χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Για την ίδια υπόθεση εξεδόθη ένταλμα σύλληψης και για 69χρονο ιδιώτη γιατρό ο οποίος αναζητείται.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες μετά από σχετική καταγγελία στην Αστυνομία της ίδιας της μητέρας του 27χρονου, η οποία ανέφερε στις αρχές ότι παρακολούθησε κρυφά σε διάφορες περιπτώσεις το παιδί της να μεταβαίνει στο φαρμακείο του 59χρονου, στο κέντρο της Πάφου, ακόμη και σε ώρες εκτός λειτουργίας του, όπως είπε, διαπιστώνοντας ότι ο φαρμακοποιός παρέδιδε στο παιδί της απαγορευμένα σκευάσματα που ήταν υποκατάστατα ναρκωτικών.


Μετά την καταγγελία η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ σε έρευνα στο φαρμακείο, από το οποίο λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, ενώ ο 59χρονος παραδέχθηκε ότι χορηγούσε όντως τα εν λόγω σκευάσματα στον 27χρονο ισχυριζόμενος ωστόσο ότι αυτό το έπραττε βάσει ιατρικής συνταγής που του παρουσίαζε ο χρήστης. Κατονόμασε δε τον 69χρονο γιατρό ως τον γιατρό που συνταγογραφούσε για τον 27χρονο.

Τις αναφορές αυτές του φαρμακοποιού διέψευσε, σύμφωνα με την Αστυνομία ο 27χρονος, ισχυριζόμενος ότι από το φαρμακείο λάμβανε το υποκατάστατο των ναρκωτικών πολλές φορές χωρίς συνταγή.

Η Αστυνομία συνέλαβε δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων τους δύο, ενώ αναζητητεί τον ιδιώτη γιατρό εναντίον του οποίου επίσης εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται.