Συνεχίζεται η δίκη για το σκάνδαλο με τις πινακίδες

Συνεχίζεται η δίκη για το σκάνδαλο με τις πινακίδες

Την Παρασκευή θα παρουσιασθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ο Χρίστος Γεωργίου, πρώην υπάλληλος του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου, που κατηγορείται με άλλα τρία άτομα για την υπόθεση των πινακίδων του Δήμου.

Στη δικάσιμο της 29ης Ιουνίου η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ζήτησε την αναβολή, προκειμένου ο πελάτης της να απαντήσει παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και όρισε την σημερινή ως την ημέρα που ο Χρίστος Γεωργίου θα κληθεί να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.


O πρώην λογιστικός λειτουργός του Δήμου Πάφου παραπέμφθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για το σκάνδαλο μαζί με άλλους τρεις νυν ή πρώην λειτουργούς του Δήμου οι οποίοι ήδη απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους βαραίνουν και που παραπέμφθηκαν σε δίκη για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πέραν των τεσσάρων αυτών κατηγορουμένων, ενώπιον Κακουργιοδικείου, προσάγονται για την ίδια υπόθεση και οι διευθυντές των δύο εταιρειών κατασκευής πινακίδων και πρώην δημοτικός υπάλληλος Πάφου, καθώς και οι εταιρείες ως νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, από άγνωστη ημερομηνία και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007, οι κατηγορούμενοι συνωμότησαν όπως με δόλιο τρόπο οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Το σκάνδαλο των πινακίδων αφορά σε παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Η εσωτερική έρευνα που διεξήχθη στον Δήμο Πάφου κατέδειξε ότι λειτουργοί του Δήμου είχαν παραγγείλει στις συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες τις οποίες ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για χρόνια, τη στιγμή που οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της απάτης κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ από αυτήν.

Πηγή: Φιλελεύθερος