Σύλληψη 22χρονου Λευκωσιάτη για απόπειρα φόνου

Σύλληψη 22χρονου Λευκωσιάτη για απόπειρα φόνου

Έναν 22χρονο από τη Λευκωσία συνέλαβε την Τρίτη νωρίς το βράδυ η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας φόνου 36χρονου από τη Λάρνακα τα ξημερώματα της Δευτέρας στον κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς.

Η σύλληψη του 22χρονου Ελληνοκύπριου έγινε βάσει μαρτυριών και στοιχείων που εξασφάλισε το ΤΑΕ Πάφου το διήμερο αυτό, κατά τις εντατικές έρευνες για την σοβαρή υπόθεση.


Ο 22χρονος οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου όπου ανακρίθηκε και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ την Τετάρτη θα προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό και των υπόλοιπων ενεχομένων στο επεισόδιο, αφού σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στον καυγά που οδήγησε στην απόπειρα φόνου μετείχαν αρκετά ακόμη άτομα.

Η απόπειρα φόνου διεπράχθη στη μια μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στον κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς. Θύμα είναι ένας 36χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος φέρει τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου όπου νοσηλεύεται και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του αν και σοβαρή είναι εκτός κινδύνου.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, το επεισόδιο ξεκίνησε με την εμπλοκή δύο διαφορετικών ομάδων παραθεριστών, μια από τη Λευκωσία και μια από τη Λάρνακα.

Τα μέλη των δύο ομάδων, είπε, άρχισαν να φιλονικούν και να διαπληκτίζονται εξαιτίας της οχληρίας που προκαλούσε η δυνατή μουσική που είχαν στο χώρο τους κάποιοι εκ των κατασκηνωτών, ενώ φαίνεται ότι τελούσαν και σε κατάσταση μέθης.

Σε κάποια στιγμή εν μέσω των επεισοδίων, ένας από τους κατασκηνωτές που κατάγονται από τη Λευκωσία τραυμάτισε με μαχαίρι τον 36χρονο από τη Λάρνακα.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι υπέστη βαθύ θλαστικό τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη, αλλά αυτό δεν εμπνέει ανησυχία για την ζωή του.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, είπε ο κ. Ιωάννου, οι κατασκηνωτές από τη Λευκωσία αποχώρησαν από τον κατασκηνωτικό χώρο και η Αστυνομία άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος