Σύλληψη 31χρονου για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Σύλληψη 31χρονου για παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Στην σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 31 ετών από την Ιορδανία προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας με δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να παρενέβη σε δικαστική διαδικασία στην γνωστή υπόθεση της απαγωγής 31χρονου Ελληνοκύπριου από 38χρονο Ιορδανό.


Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, 36χρονη κατήγγειλε ότι ο 31χρονος συλληφθείς της τηλεφώνησε και της ζήτησε επίμονα να αποσύρει την υπόθεση εναντίον 38χρονου Ιορδανού πρώην συζύγου της.

Ο 31χρονος ανακρίθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Πάφου, αλλά δεν παραδέχεται εμπλοκή στην υπόθεση, ούτε παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία.

Ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, 31χρονος Ελληνοκύπριος κατήγγειλε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ότι την 20η Μαρτίου του 2017 και περί την ώρα 16:00 ενώ ευρίσκετο στο όχημα της 36χρονης φίλης του, επίσης από την Πάφο τους πλησίασε ο εν διαστάσει σύζυγός της ο οποίος είναι από την Ιορδανία και με την απειλή μαχαιριού τον ανάγκασε να επιβιβαστεί στο δικό του όχημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αφού τον περιέφερε για δύο ώρες σε διάφορα μέρη στην Πάφο και στην Κάτω Πάφο απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει, τον κατέβασε τελικά κοντά στο χώρο που τον απήγαγε.

Ο Ιορδανός τον Οκτώβριο είχε απαγάγει το 11χρονο παιδί του που έχει με την 36χρονη και είχε τοποθετηθεί στο stop list.

Ο 38χρονος παρουσιάστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου και το δικαστήριο όρισε την 2η Μαΐου για έναρξη της διαδικασίας. Διέταξε όπως αυτός μέχρι τότε παραμείνει υπό κράτηση.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.