Τα χελωνάκια ξεκινάνε το μεγάλο τους ταξίδι από την Λάρα

Τα χελωνάκια ξεκινάνε το μεγάλο τους ταξίδι από την Λάρα

Η εκκόλαψη αβγών χελώνας στην παραλία Λάρας στην Πάφο βρίσκεται στο ζενίθ της αυτή την εποχή και μια από τις πιο όμορφες και μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης είναι στο χάραμα της μέρας, τα εκατοντάδες μικρά χελωνάκια που εξέρχονται μαζικά από την άμμο και τρέχουν προς τη θάλασσα.

Φτάνει οι επισκέπτες και λουόμενοι στην παραλία για άλλη μια χρονιά να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις φωλιές των χελωνών. Στην παραλία δεν απαγορεύεται το κολύμπι. Απαγορεύεται όμως για ευνόητους λόγους, η τοποθέτηση κρεβατιών θαλάσσης, ομπρελών, η οδήγηση με μηχανοκίνητα επί της παραλίας. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή στην παραλία μετά τη δύση του ήλιου, ο φωτισμός της παραλίας, για προστασία της δραστηριότητας των χελωνών προς αναπαραγωγή.


Δεν επιτρέπεται επίσης η αλιεία στη θαλάσσια περιοχή των χελωνών, από πρώτη Ιουνίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτός από το ψάρεμα με καλάμι από την ακτή. Άντε και καλά μπάνια σε μια από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές της χώρας μας και αν είστε τυχεροί δεν αποκλείεται να κολυμπήσετε παρέα και με κάποιες χελώνες!

Πηγή: Φιλελεύθερος