Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Πάφο προωθεί η ΕΤΑΠ

Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Πάφο προωθεί η ΕΤΑΠ

H ΕΤΑΠ Πάφου σε στενή συνεργασία με ξενοδόχους και εξειδικευμένους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται στην Πάφο, έχουν συστήσει ad hoc επιτροπή και έχουν καταρτίσει πλάνο προώθησης με συγκεκριμένες δράσεις για την περίοδο 2017-2018, με στόχο να προωθήσουν την Πάφο ως προορισμό για αθλητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το τρίαθλο αλλά και μεμονωμένα αθλήματα, όπως ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμβηση, αποτελούν τη “ναυαρχίδα” των αθλημάτων που θα προωθηθούν μέσα από αυτή την προσπάθεια.


Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία μικρής διάρκειας φιλμ, έκδοση συγκεκριμένου ηλεκτρονικού και έντυπου προωθητικού υλικού, συμμετοχή σε εξειδικευμένα show εξωτερικού, σε εκθέσεις αθλητικού ενδιαφέροντος, σε διεθνή αγώνες εξωτερικού, φιλοξενία διαφόρων επαγγελματιών και εκπροσώπων αθλητικών συνδέσμων και ομίλων στην Πάφο, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.

Κύριος στόχος, όπως αναφέρεται, είναι αναμφίβολα η περαιτέρω εδραίωση της Πάφου ως προορισμός για αθλητές με το βλέμμα στραμμένο στην αναχαίτιση της εποχικότητας μέσω της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Με συμμάχους τις καιρικές συνθήκες, τον ήπιο χειμώνα, την καλή σχετικά προσβασιμότητα από αέρος, την ικανοποιητική υποδομή για πολλά αθλήματα, την εξαιρετική ποιότητα, αλλά και ευρεία γκάμα ξενοδοχειακών καταλυμάτων, την πανέμορφη ύπαιθρο, αλλά και την παφίτικη φιλοξενία μπορούν να εδραιώσουν ακόμη πιο πολύ την επαρχία ως προορισμό για αθλητές και προσθέτουν ένα ηχηρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην περαιτέρω διαφοροποίηση της Πάφου από άλλους ανταγωνιστές.

Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια η Πάφος συνεχίζει την ανοδική της πορεία για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά ως προορισμός για αθλητές και αθλητικό τουρισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ