Την συνδρομή του Σ. Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

Την συνδρομή του Σ. Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου

Την συνδρομή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ζητά ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης για την ετοιμασία και αποστολή από το Τμήμα Κτηματολογίου προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως της προκαταρκτικής εκτίμησης της δαπάνης για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις στο προγραμματισθέν έργο για το 2015 που αφορά το Συνδετήριο δρόμο Γεροσκήπου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Χάσικο να συνδράμει επίσης για έγκαιρη έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών της προώθησης της δημοσίευσης της γνωστοποίησης απαλλοτρίωσης για την εκτέλεση του Συνδετήριου δρόμου Γεροσκήπου που περιλήφθηκε στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2015.


Επιθυμία μας συνέχισε, είναι και η περίληψη στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2016 της κατασκευής του Κόμβου της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και Ιπποκράτους στην τελική του μορφή ή και ολόκληρου του πολεοδομικού έργου της Β’ φάσης βελτίωσης της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’.

Ο κ. Παυλίδης κάλεσε τον Υπουργό να προωθήσει με προτεραιότητα ή και ανεξάρτητα από την υπόλοιπη τοπιοτέχνηση του δρόμου προς το αεροδρόμιο, της τοπιοτέχνησης του κυκλικού κόμβου “ Γλαύκος Κληρίδης” που είναι πλέον η ανατολική “ πύλη” του Δήμου από το αεροδρόμιο και το παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Θα πρέπει συμπλήρωσε, να είναι άμεση και θετική η αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου Γεροσκήπου για τροποποίηση των όρων της εκμίσθωσης παραλιακής Κρατικής γης για δημιουργία υποδομής εξυπηρέτησης λουομένων στη ζώνη προστασίας της παραλίας στη Γεροσκήπου.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου σημείωσε πως θα πρέπει να αρχίσει εξάλλου η καταβολή των μισθωμάτων για τις συμβάσεις εκμίσθωσης κρατικής γης στη παραλία από την ημερομηνία έγκρισης των πολεοδομικών αδειών κατά παρέκκλιση που φαίνεται να καθυστερούν όχι από υπαιτιότητα του Δήμου.

Επεσήμανε ακόμη πως θα πρέπει να προωθηθεί το θέμα της αδειοδότησης του πρώτου περιπτέρου που έγινε με την αίτηση κατά παρέκκλιση των προνοιών του τοπικού σχεδίου και που περιλαμβάνει σνακ μπαρ και υποδομές εξυπηρέτησης λουομένων την στιγμή μάλιστα – όπως είπε- που εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2014.

Ο κ. Παυλίδης ζήτησε επιτάχυνση της εξέτασης και έγκρισης της αίτησης που αφορά την ανάπλαση και αναζωογόνηση του παραδοσιακού πυρήνα Γεροσκήπου και που περιλαμβάνει τον εξωραϊσμό οδικών αξόνων και δημοσίων περασμάτων καθώς και δημιουργίας χώρων στάθμευσης. Η ωρίμανση του έργου συνέχισε, είναι για το Δήμο Γεροσκήπου πολύ σημαντική.

Επιπρόσθετα είπε πως θα πρέπει να προωθηθεί και η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο παρά το παλαιό ΚΕΝ που αποτελεί μέρος του Βόρειου παρακαμπτηρίου δρόμου λόγω των σοβαρότατων θεμάτων οδικής ασφάλειας που υπάρχουν.

Κάλεσε τέλος τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο να υλοποιήσει την απόφαση του ημερομηνίας 11.12.2014 και να δώσει οδηγίες προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για καταβολή επιπρόσθετου ποσού ύψους 50 χιλ. ευρώ σε σχέση με το κόστος του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για αξιοποίηση του Αγροκτήματος της Γερμανίνας.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)