Το μαγικό πρώτο σετ δεν αρκούσε για τον Green Air Παφιακό

Το μαγικό πρώτο σετ δεν αρκούσε για τον Green Air Παφιακό

Κερδίζοντας το πρώτο σετ ο Green Air Παφιακός έβαλε τις βάσεις για να πετύχει το απόγευμα της Τρίτης κάτι πολύ σπουδαίο στην σάλα Burhan Felek Voleybol Salonu της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Γαλατασαράι στο πλαίσιο του Challenge Cup Ανδρών. Ωστόσο, η ομάδα μας άντεξε μόνο ένα σετ και ηττήθηκε από τους Τούρκους με 1-3.

Η πρόκριση δυσκόλεψε πάρα πολύ αφού στον επαναληπτικό της Πέμπτης πάλι στο ίδιο γήπεδο ο Green Air Παφιακός χρειάζεται νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.


«Πάγωσε» τους Τούρκους

Εντυπωσιακά μπήκε η ομάδα μας στο πρώτο σετ «παγώνοντας» το Burhan Felek Voleybol Salonu.Οι «μπλε» του Μ. Γκρίσιτς κέρδισαν με 25-20 και πήραν το προβάδισμα. Οι Παφίτες διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ (07-08, 15-16) και στην τελική ευθεία του σετ γύρισαν τον αγώνα προηγούμενοι με 21-17 για να κλείσουν το σετ κερδίζοντας με 25-20.

Η έλλειψη λύσεων (σ.σ. εμφανής η απουσία του Ανθ. Οικονομίδη) επηρέασε στο δεύτερο σετ τον Green Air Παφιακό με συνέπεια οι «ερυθροκίτρινοι» της Κωνσταντινούπολης να το εκμεταλλευτούν. Οι Τούρκοι είχαν συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ 04-08, 08-16, κάτι που τους επέτρεψε να παίξουν πιο άνετα. Ο Green Air Παφιακός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Γαλατασαράι και μοιραία έμεινε πίσω στο σκορ 10-21. Τελικά, οι Τούρκοι κέρδισαν το σετ με 13-25 και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ.

Η ισοφάριση έδωσε «φτερά» στους Τούρκους οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο τρίτο σετ και είχαν συνεχώς το προβάδισμα (05-08, 12-16, 14-21). Ο Green Air Παφιακός δυσκολευόταν να βρει λύσεις με αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα να μην δυσκολευτεί να πάρει το σετ με 15-25 και να γυρίσει τον αγώνα σε 1-2 σετ.

Τουρκικό σερί

Η εξέλιξη του τέταρτου σετ δεν διέφερε από τα δυο προηγούμενα. Η ομάδα μας άρχισε κάπως καλύτερα αφού βρισκόταν κοντά στους Τούρκους (11-11). Κάπου εκεί οι Παφίτες έμειναν από δυνάμεις με συνέπεια η Γαλατασαράι με σερί 03-10 να προηγηθεί με 14-21 και να κερδίσει το σετ με 16-25 κερδίζοντας με 1-3 σετ τον αγώνα.

Από τον Παφιακό ξεχώρισαν οι Ασπιώτης με 15 και ο Ευσταθίου με 11 πόντοι.

Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 στις 17:00 πάλι στο Burhan Felek Voleybol Salonu της Κωνσταντινούπολης με γηπεδούχο την Γαλατασαράι.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Μ. Γκρίσιτς): Ευσταθίου, Χρυσοστόμου, Βερίσιμο, Μίλεφ, Τσαγγαρίδης, Ασπιώτης – Λίμπερο: Aντωνίου – Αλλαγές: Aνδρέου.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (Οζμπέι): Κισάλ, Αιντίν, Ακσεκερ, Μπάρτμαν, Κοτς, Τουια, -Λίμπερο: Ακβάζογλου. – Αλλαγές: Γιουσέλ, Ουλού, Λακουμτζούτζα.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν ο Φουάντ Αγκχάγεφ από το Αζερμπαϊτζάν και ο Ολέκτσι Σκιμπίτσκι από την Ουκρανία.

Επιμέλεια: Γιώργος Μιχαηλίδης (Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)