Οικολόγοι: Το πράσινο λιγοστεύει επικίνδυνα, γι’ αυτό φροντίζει ο ίδιος ο Δήμος

Οικολόγοι: Το πράσινο λιγοστεύει επικίνδυνα, γι’ αυτό φροντίζει ο ίδιος ο Δήμος

Η αποψίλωση του πράσινου στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής, γι’ αυτό και καθημερινά οι πολίτες διαμαρτύρονται με καταγγελίες στο επαρχιακό γραφείο των Οικολόγων.

Οι καταγγελίες εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την εξαφάνιση του πρασίνου μπροστά από το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Κάνοντας μια σύγκριση της πρόσκλησης που έστειλε ο ίδιος ο Δήμος Πάφου για τα εγκαίνια της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης, με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πράσινο εξαφανίστηκε.

Μια αροκάρια 70 τόσων χρόνων, καρατομήθηκε γιατί… εμπόδιζε τη θέα. Να σημειώσουμε ότι βρισκόταν στην άκρη του χώρου, άρα η δικαιολογία αυτή μόνο αστεία μπορεί να είναι.

vivliothiki_meta

Ενδεικτική ήταν και επιστολή διαμαρτυρίας που πήραμε από την πρώην δημοτική σύμβουλο κ. Κατερίνα Χαραλαμπίδου, που καταγγέλλει την επιτροπή πρασίνου του Δήμου Πάφου με μια ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Τι να πει κάποιος για το Δημήτριο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Μέγαρο.

fb_img_1477422185957.jpg

Τα καλλωπιστικά δέντρα κλαδεύτηκαν με τρόπο που έμειναν μόνο γυμνοί κορμοί και η εικόνα είναι το λιγότερο απαράδεκτη.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

fb_img_1477422191061.jpg dimitrio_meta

Με την ανάληψη από την πόλη μας του χρίσματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2017, αναμέναμε αναβάθμιση του πρασίνου και της ποιότητας ζωής και όχι το αντίθετο.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου
09 Δεκεμβρίου 2015