Το φαινόμενο της διαφθοράς μέσα από  τα μάτια των μαθητών της Κύπρου

Το φαινόμενο της διαφθοράς μέσα από τα μάτια των μαθητών της Κύπρου

Οι μαθητές του International School of Paphos (ISOP) συμμετείχαν με επιτυχία στον Α΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης και Ζωγραφικής, με θέμα «Το φαινόμενο της διαφθοράς μέσα από τα μάτια των μαθητών της Κύπρου», τον οποίο διοργάνωσε ο Οργανισμός Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, βραβεύτηκαν τρεις μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου. Η Ρέα Κωνσταντίνου παρέλαβε το Β’ Παγκύπριο βραβείο ποίησης και οι Σταύρος Ιωάννου και Νεόφυτος Δημητρίου το Β’ και Γ’ Παγκύπριο βραβείο ζωγραφικής αντίστοιχα.


Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι, το οποίο οργανώθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας Ελληνικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος. Μέσω του βιωματικού εργαστηρίου, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν το φαινόμενο της διαφθοράς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί.

H διευθύντρια του ISOP, Δρ. Ολυμπίου, εξέφρασε τη χαρά της για τη διάκριση των μαθητών και δήλωσε ότι «το σχολείο μας διδάσκει το σεβασμό προς την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, θεμελιώδεις αξίες τις οποίες πιστεύουμε, ενθαρρύνουμε και υπηρετούμε».