«Το φως του ήλιου κάτω από το νερό»

«Το φως του ήλιου κάτω από το νερό»

Ο καλλιτέχνης Keith Walker σάς προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο «Το φως του ήλιου κάτω από το νερό» («Underwater Sunlight») στο Τεχνόπολις 20, στην Πάφο, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 12 Μαΐου, ώρα 7.00 μ.μ. Το θέμα της έκθεσης συνεχίζει τη μελέτη του καλλιτέχνη όσον αφορά το υποβρύχιο φως του ήλιου πάνω στην ανθρώπινη μορφή και πώς το μετατρέπει σε άλλα ανεξάρτητα σχήματα και μοτίβα.

Αυτήν τη φορά το αντικείμενο περιλαμβάνει τη μορφή της εγκύου και της μητέρας με το παιδί, που μας επιτρέπει να δούμε τη μεταμόρφωση του σώματος της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα περισσότερα από τα πρόσφατα έργα του έχουν γίνει με ακρυλικά χρώματα από υποβρύχιες φωτογραφίες που ελήφθησαν από τον καλλιτέχνη, σε ένα ιμπρεσιονιστικό/ εξπρεσιονιστικό ύφος. Η έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να τιμήσουμε τη μητρότητα, καθώς η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται κατά τη διάρκεια των ημερών της έκθεσης.


Ο καλλιτέχνης

Ο Keith Walker σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία τη δεκαετία του 60, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Southampton με Δίπλωμα Καθηγητή Τέχνης. Μια μετακόμιση στην Κορνουάλη το 1974, όπου έμαθε να κάνει ιστιοπλοΐα και υποβρύχιες καταδύσεις, ήταν η αρχή του έρωτά του με τη θάλασσα! Είχε επίσης την ευκαιρία να συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες στα διάσημα στούντιο Newlyn και St. Ives, που συνδέονται με την καλλιτεχνική σκηνή σε όλον τον κόσμο.

Για πρώτη φορά άρχισε να παίρνει υποβρύχιες φωτογραφίες στη δεκαετία του ’80 με μιαν απλή φωτογραφική μηχανή Minolta Weathermatic, μέχρι που δοκίμασε την ψηφιακή μηχανή στην αρχή της νέας χιλιετίας με αδιάβροχο περίβλημα, και του έγινε σαφές το πλήρες δυναμικό των θεμάτων που μπορούσε να επιλέξει.

Πάντα απολάμβανε να εργάζεται πάνω στο γυμνό και να το τοποθετεί μέσα στο νερό, επιτρέποντας στη διάσπαρτη επιφάνεια του φωτός του ήλιου να δημιουργήσει πρότυπα σε όλη τη μορφή και να δώσει ευκαιρίες για εκπληκτικές εικόνες. Έχει τρία στυλ εργασίας και το συγκεκριμένο εμπίπτει σε αυτό που περιγράφει ως τη «διακοσμητική» κατηγορία του.

Σημαντικές πληροφορίες

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 12 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ. και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 19 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη, 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. & Τετάρτη – Σάββατο, 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο Τεχνόπολις 20 Πάφου:

* Web: www.technopolis20.com
* Email: [email protected]
* Facebook: Technopolis 20
* Τηλέφωνο: 70002420