Υπό κράτηση οι διακινητές του πλοιαρίου στον Κάτω Πύργο

Υπό κράτηση οι διακινητές του πλοιαρίου στον Κάτω Πύργο

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 29χρονου από την Συρία ο οποίος είχε συλληφθεί χθες σε σχέση με την υπόθεση της διακίνησης των μεταναστών με σκάφος που ρυμουλκήθηκε στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Εναντίον του 29χρονου προέκυψε μαρτυρία  ωστόσο ανακρινόμενος ο 29χρονος  αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση της διακίνησης των μεταναστών.


Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη  ενός 36χρονου από την Συρία ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση .

Η Αστυνομία στο μεταξύ έχει προχωρήσει και στην σύλληψη από χθες τριών μεταναστών ηλικίας  28,17, και 17 ετών για υπόθεση πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Τα τρία πρόσωπα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα τους επιβληθεί ποινή .

Στην σημερινή δικάσιμο τα τρία πρόσωπα παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες της πλαστογραφίας ,κυκλοφορίας και κατοχής πλαστού εγγράφου.

Η μητέρα και το βρέφος της εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ΓΝ Πάφου για προληπτικούς λόγους.

Οι υπόλοιποι 298 μετανάστες μετά από σχετικές διαδικασίες μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην  Κοκκινοτριμιθιά.

Πηγή: Πολίτης