Υπ. Συγκοινωνιών: Κανένα κενό στις αερομεταφορές ή στη συνδεσιμότητα της χώρας

Υπ. Συγκοινωνιών: Κανένα κενό στις αερομεταφορές ή στη συνδεσιμότητα της χώρας

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κενό στις αερομεταφορές και κανένα κενό στη συνδεσιμότητα της χώρας μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, στο περιθώριο περιοδείας του σε τμήματα που υπάγονται στο Υπ. Συγκοινωνιών, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δεν θα επηρεαστεί με οποιοδήποτε τρόπο ο τουρισμός.


Οπως σημείωσε, έχουν ήδη αρχίσει να διερευνούν την πιθανότητα δραστηριοποίησης στο νησί διάφορες εταιρείες και πως μια εταιρεία θα κάνει δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, ενώ το Σαββατοκύριακο και χθες – όπως είπε- είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους άλλων δύο εταιρειών .

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων ερωτηθείς σχετικά, είπε πως η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών στο Υπουργικό αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διάθεση του ονόματος και του λογότυπου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Είναι μια διαδικασία που θα γίνει – όπως είπε- από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και πρέπει να έρθει η πρόταση στο Υπουργικό ώστε να κηρυχθεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο ως περιουσιακό στοιχείο υπό αποκρατικοποίηση.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως δεν πρόκειται να γίνει καινούργια εταιρεία αερομεταφορών, προσθέτοντας πως “είναι ένα πείραμα το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ”.

“Θα διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας τέτοιας εταιρείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη, πως το Κράτος αυτή τη στιγμή είναι ο ιδιοκτήτης του ονόματος και του λογότυπου και πως αυτή η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα συζητηθεί, σημειώνοντας παράλληλα πως “δεν έχουμε καταλήξει και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή”.

“Νομίζω να κάνουμε υπομονή να αρχίσει η διαδικασία, η οποία όπως έχω πει έχει αρχίσει, η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων, και όταν θα έχουμε κάτι περισσότερο θα το ανακοινώσουμε”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)