Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Δήμου Γεροσκήπου – Αποστολή Εξετελέσθη

Φεστιβάλ Αλληλεγγύης Δήμου Γεροσκήπου – Αποστολή Εξετελέσθη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013,


στην Πλατεία Γεροσκήπου, το Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, που οργάνωσε ο Δήμος, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων των Εκπαιδευτηρίων της πόλης και το 266ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Γεροσκήπου, για την ενίσχυση του «Παντοπωλείου Αγάπης», που στόχο έχει τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών, αλλά την ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στην ιδέα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Το «Φεστιβάλ Αλληλεγγύης», το οποίο στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, περιλάμβανε συναυλία, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας συμμετείχαν (με σειρά εμφάνισης) οι «Μουσικές Νότες», το παραδοσιακό σχήμα «Αερούσα», ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου με τον Βάσο Αργυρίδη, το συγκρότημα Prospectus, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η κομπανία «Αέναον» του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» μαζί με τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη. Για τέσσερις και πλέον ώρες, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια μοναδική μουσική πανδαισία από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά σχήματα που άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι δημότες προσέφεραν διάφορα είδη τροφίμων για την ενίσχυση του «Παντοπωλείου Αγάπης», ενώ άλλοι επέλεξαν τη στήριξή του μέσω εισφορών. Οικογένειες με μικρά παιδιά ενίσχυσαν το «Παντοπωλείο Αγάπης» μέσα από την χρήση των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την αγορά διαφόρων ειδών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ευχαρίστησε τους δημότες της Γεροσκήπου και γενικά όλο τον κόσμο για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά του Δήμου για ενίσχυση του δικτύου ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την παρουσία του τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του την εκδήλωση. Ευχαρίστησε, επίσης, τους Συνδέσμους Γονέων των Εκπαιδευτηρίων της πόλης, το 266ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Γεροσκήπου και γενικά όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεργασία τους στην οργάνωση του Φεστιβάλ.

Ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα της συναυλίας, καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε ότι «Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Από Δήμο Γεροσκήπου