Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού

Φθινοπωρινές εκδηλώσεις στο Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού

Με τρείς σημαντικές εκδηλώσεις από τον χώρο του κινηματογράφου, της διανόησης και της μουσικής, αλλά και με τη έμπρακτη βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στην επαρχία μας, το Pafos2017 συνεχίζει το φθινοπωρινό του πρόγραμμα, στο πλαίσιο της Κεντρικής Ιδέας του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού:


  • Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ.,, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Cyprus College of Art της Λέμπας, το ντοκιμαντέρ «To Hell With Culture» που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του ποιητή, τεχνοκριτικού και αυτοαποκαλούμενου αναρχικού Herbert Read (1893-1968). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη του έργου Huw Wah, τον ιστορικό τέχνης Ben Read και τον επιμελητή του βιβλίου «Re-Reading Read: New Views on Herbert Read», Michael Paraschos. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στην «Οικία Επάρχου», οργανώνει παρουσίαση-συζήτηση για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα EVS (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εθελοντισμού) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Ομολογητών Λευκωσίας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή συμπολίτη μας να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 26932017 ή στο εμαιλ [email protected].
  • Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π. μ., και στις 8.30 μ.μ.,, στο Μαρκίδειο Θέατρο, οργανώνει Μουσικό Εργαστήρι και Ρεσιτάλ αντίστοιχα. To Pafos2017 μεταφέρει το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού σε μαθητές της μουσικής και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας και το Μουσικό Λύκειο Πάφου, διοργανώνει πρωϊνό εργαστήρι για βιολί και πιάνο με τους φημισμένους Αυστριακούς μουσικούς Raskin & Fleischman. Οι δύο μουσικοί, οι οποίοι επιλέγηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας ως Πρέσβεις του προγράμματος «New Austrian Sound of Music 2014-2015», θα δώσουν το βράδυ ρεσιτάλ με έργα Beethoven, Christoph Ehrenfellner και Richard Strauss. Είσοδος ρεσιτάλ: €15 και €10.
  • Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Τάλας, «Μουσική Ανθοδέσμη». Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Pafos2017 αναδεικνύουν ιδιαίτερους χώρους της επαρχίας της Πάφου, με επιλεγμένα ελαφρά ορχηστρικά και κλασικά έργα που «ευωδιάζουν» λυρισμό, ζωντάνια και φωτεινή διάθεση.
    Διεύθυνση ορχήστρας: Άλκης Μπαλτάς. Είσοδος ελεύθερη.

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Pafos2017 συνεχίζεται και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις και δραστηριότητες…