Φιλανθρωπική εκδήλωση Φλαμένκο στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου

Φιλανθρωπική εκδήλωση Φλαμένκο στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου

Ένα ταξίδι συναισθημάτων , ένα ταξίδι στην Ανδαλουσία και στο φλαμένκο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι παρευρέθηκαν χθες βράδυ, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου για να παρακολουθήσουν μια μοναδική παράσταση « Flamenco» με τους Ανδρέα Ασπρομάλλη και το καλλιτέχνη διεθνούς εμβέλειας Marco Jimenez.


H αγάπη για το χορό αλλά και η πολυετής πείρα στην διδασκαλία και στην εξειδίκευση στο φλαμένκο των Ανδρέα Ασπρομάλλη και Marcos Jimenez. έφεραν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Επηρεασμένοι από τις ρίζες του φλαμένκο που απλώνονται πίσω 12 αιώνες και σε τέσσερις διαφορετικές κουλτούρες και που άνθισε στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, οι δύο χορευτές γοητευμένοι από το φλαμένκο, απέδειξαν με την παράσταση τους πως το φλαμένκο αποτελεί ιδεολογία και τρόπο ζωής. Επίσης μέσα από το χορό, οι παρευρισκόμενοι αποτυπώσουν τις επιρροές και τις προσωπικές εμπειρίες που έχουν δεχτεί οι δύο χορευτές του φλαμένκο από την αγαπημένη τους Ανδαλουσία.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας μετά το πέρας της παράστασης ανέφερε πως ήταν μια μοναδική εκδήλωση Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Συγχαίρω είπε, τους διοργανωτές, και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της.

Εξάλλου ο χορευτής του Φλαμένκο Ανδρέας Ασπρομάλλης από τη Γεροσκήπου μετά το πέρας της παράστασης αναφέρθηκε στην Ανδαλουσία στην οποία έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα. Θυμάμαι είπε « τα παιδάκια της περιοχής Ανδαλουσίας που ξυπόλητα στο δρόμο χορεύουν « βγάζοντας» τέχνη. Το βασικό στοιχείο του φλαμένκο συνέχισε « είναι η διατήρηση του duende μιας έντονης και ζωντανής επικοινωνίας με το κοινό».

Οργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι Γιάννα Τσαγγαρίδου και Τασούλα Βλαδιμήρου μέλη Σ.Ε. του Ε.Σ.Σ.Ε.Π. και το Jake Athanasiades Dance Studio. Tα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων για άπορες οικογένειες του Ε.Σ.Σ.Ε.Π.

Την παράσταση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.

Το Φλαμένκο συνοδεύτηκε από κιθάρα, το χορό και τα κρουστά που προέρχονται από το τραγούδι. Η ουσία της τέχνης του φλαμένκο κατέληξε ο κ Ασπρομάλλης είναι πολύ δυνατή για να αναπτυχθεί και να επιβιώσει. Το κοινό πάντως που παρακολούθησε την παράσταση πείστηκε .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/