Φιλανθρωπικοί σκοπευτικοί αγώνες

Φιλανθρωπικοί σκοπευτικοί αγώνες

Η Κυπριακή ομοσπονδία ειδικών ολυμπιακών αγώνων πρωτοτυπεί και πάλιν. Το ερχόμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου , σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, οργανώνει στο ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας φιλανθρωπικό αγώνα SPORTING 50 δίσκων.

Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα του συνδέσμου σκοπευτών Σπόρτινγκ και Κομπακ και αθλοθέτης είναι η φίλαθλη εταιρεία HERCULES SPORTS LTD. Στον αγώνα , σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα βραβευτούν οι έξι πρώτοι κυνηγοί, οι έξι πρώτοι σκοπευτές, ο πρώτος βετεράνος και ο πρώτος έφηβος καθώς και ο πρώτος νικητής Re- entry.


Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθοριστεί στα 20 ευρώ και το Re- entry 15 ευρώ με όλες τις εισπράξεις να ενισχύουν τις προσπάθειες της ομοσπονδίας ειδικών ολυμπιακών αγώνων για συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει.

Ο αγώνας το ερχόμενο Σάββατο στο ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας αρχίζει στις 8 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 12 το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι κύριοι σκοποί της ομοσπονδίας είναι η παροχή ευκαιριών σε άτομα με πνευματική καθυστέρηση για να προαγάγουν τη σωματική τους υγεία μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, να εξωτερικεύσουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν το κοινωνικό τους αίσθημα και να προωθήσουν την ένταξη τους στην κοινωνία και να ασκούνται και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και αγώνες.

Στόχος είναι επίσης η ενημέρωση και ενθάρρυνση των γονέων για συμμετοχή των ιδίων και των παιδιών τους στα προγράμματα των Ειδικών Ολυμπιακών καθώς επίσης και η ενημέρωση και διαφώτιση της κοινωνίας για τις δυνατότητες των ατόμων με πνευματική καθυστέρηση και η βελτίωση της στάσης της προς αυτά και το πρόγραμμα των Ειδικών Ολυμπιακών.

Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη της συνεργασίας με σχολές και ιδρύματα για άτομα με πνευματική καθυστέρηση και άλλα οργανωμένα σύνολα με παρόμοιους σκοπούς καθώς και κρατικές υπηρεσίες και φορείς για την προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου αλλά και στην συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Ειδικών Ολυμπιακών (Special Olympics International) και με άλλες περιφερειακές διεθνείς και Εθνικές Επιτροπές και Οργανώσεις με παρόμοιους σκοπούς και επιδιώξεις.