Όταν φτάσετε στο «Π», θα βρείτε και πιτυρίδα… που έλεγε κι ο Αρκάς!

Όταν φτάσετε στο «Π», θα βρείτε και πιτυρίδα… που έλεγε κι ο Αρκάς!

Μήπως τελικά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, όσο θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι; Μιλάμε φυσικά για τις περιβόητες εξέδρες στην Πέτρα του Ρωμιού για το επερχόμενο διήμερο εκδηλώσεων του Πάφος2017.

Σε προηγούμενο μας άρθρο αναφέραμε τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την οικολογική επίδραση των παρεμβάσεων στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.


Ας δούμε τώρα και την “απέναντι πλευρά” δια στόματος της Ελίζας Χριστοφόρου:

Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Πάφος απασχόλησε τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια ήταν τα σκάνδαλα και η διαφθορά.. Και φυσικά πάντα εκ των υστέρων.. Ποτέ ενόσω η Πάφος καταστρεφόταν ή ποτέ ενόσω η Πάφος είχε κάτι καλό να επιδείξει. Απ’ όταν η Πάφος ανακηρύχτηκε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2017 δεν ήταν λίγοι οι δύσπιστοι ούτε και οι πικκαρισμένοι που εξάντλησαν κάθε μέσο και τρόπο για να απαξιώσουν και να ισοπεδώσουν ό,τι καλό μπορούσε να βγει απ’ αυτή την πόλη.. Ακόμα και αρκετοί από τους κατοίκους της Πάφου που είχαν τόσα χρόνια συνηθίσει έως και συναινέσει σε κάθε μορφής ασέλγεια που έγινε στο όνομα της.. ανάπτυξης, της …εξέλιξης, του τουρισμού, του κέρδους κλπ.. Ακόμα και άλλοι κάτοικοι της Πάφου που είχαν συνηθίσει στη μιζέρια, στο κλαψούρισμα, στην αυτοθυματοποίηση και στην αυταρέσκεια του “φτωχού συγγενή”…

Σημειώνεται δε πως για να έλθουν κοντά τα παγκύπρια ΜΜΕ στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017, δόθηκε ένας ολόκληρος αγώνας αφού με μεγαλύτερη προθυμία προωθούσαν το φεστιβάλ παπουτσόσυκου στην Πάνω Ραχούλα παρά μια συναυλία ή μια έκθεση στην Πάφο.. Να μην μιλήσουμε για την …αγωνιώδη αναμονή στην ..γωνία για το λάθος, για την κατραπακιά και γενικά για οτιδήποτε θα μπορούσε να καταστρέψει ό,τι καλύτερο έγινε ποτέ σ’ αυτή την πόλη…

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα έμενα απαθής απέναντι σε οποιαδήποτε καταστροφή δέντρου, θάμνου, ακόμα και μιας ποκαλάμης. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα αδιαφορούσα για κακοποίηση ζώου, πουλιού, ερπετού ή άλλου πλασμάτου.. Όμως αυτή τη φορά νομίζω ότι βρισκόμαστε απέναντι από έναν τραγέλαφο… Στην αρχή να καταγγέλλεται το Πάφος 2017 ότι έκοψε δέντρα για την εγκατάσταση του Τσόκλη και των κερκίδων. Να βγαίνει το τμήμα δασών να το διαψεύδει και να διαβεβαιώνει πως ουδεμία σχέση έχει η εκκοπή δέντρων με το Πάφος 2017.. Να επανέρχονται με τα φαλκόνια …που θα ενοχληθούν επειδή θα γίνει μια διήμερη εκδήλωση και θα ανασταλεί η αναπαραγωγή τους… Και να δούμε τι άλλο θα βρεθεί ως το τέλος του χρόνου.. Μετά θα επιστρέψουμε στην σιγουριά της μίζερης καθημερινότητας μας και όλα θα είναι οκ.. Έλεος..

Υ.Γ: Όταν φτάσετε στο «Π», θα βρείτε και πιτυρίδα… που έλεγε κι ο Αρκάς..