Με τον μάρτυρα υπεράσπισης Α. Νικολάου σήμερα στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση Αristo

Με τον μάρτυρα υπεράσπισης Α. Νικολάου σήμερα στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση Αristo

Η ακρόαση της υπόθεσης Aristo αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στις 10:00 τόσο με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα υπεράσπισης Άνδρου Νικολάου από το συνήγορο υπεράσπισης του ζεύγους Αριστοδήμου δικηγόρο Γ. Παπαϊωάννου όσο και με την αντεξέταση από την Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Α’ Νίνο Κέκκο.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα το ζεύγος Αριστοδήμου, ο σχεδιαστής της εταιρείας Aristo Χρήστος Σολομωνίδης και ο τέως δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου Σάββας Σάββα για συνέχιση της ακρόασης για την υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί.


Η υπόθεση των υπό διαχωρισμό οικοπέδων στο Σκαλί Πάφου, της εταιρείας Aristo Developers, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο με δυο μάρτυρες υπεράσπισης, τους Ανδρέα Σταυρινίδη και Άνδρο Νικολάου.

Ο πρώτος μάρτυρας, Ανδρέας Σταυρινίδης, Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Πολυτεχνείου και επιβλέπον μηχανικός εργοταξίου με καθήκοντα το συντονισμό των διαφόρων κατασκευαστικών εργασιών, ανέφερε πως κατά τον επίδικο διαχωρισμό, τα καθήκοντα του ήταν να καθορίσει τον διαχωρισμό και να κάνει όλες τις χωματουργικές εργασίες και χάραξη του οδικού δικτύου.

Οι εν λόγω ενέργειες, δηλαδή οι προκαταρκτικές εργασίες, έγιναν με την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας και την έγκριση των σχεδίων της Εταιρείας, για τα οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι συνωμότησε προκειμένου να αλλάξει και να τροποποιήσει, ανέφερε.

Στην αντεξέταση του ο κ. Κέκκος ανέφερε πως η εταιρεία είχε καλή συνεργασία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και πως από κοινού κατέληξαν στη λύση των συρματοκιβωτίων, επειδή κατά την Κατηγορούσα Αρχή ήταν η πιο συμφέρουσα λύση για την εταιρεία.

Εν συνεχεία κατέθεσε ο Άντρος Νικολάου, αρχιμηχανικός της εταιρείας, ο οποίος αφού έκανε αναφορά στα ακαδημαϊκά προσόντα και πείρα του, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων του κ. Γ. Παπαϊωάννου.

Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε σωρεία εγγράφων όπως τιμολόγια από εργολάβους, υπεργολάβους, διαφημιστικά, συμβόλαια με πελάτες, καταλόγους πωλήσεων των οικοπέδων και άλλα τα οποία σχετίζονται με τα εν λόγω υπό διαχωρισμό οικόπεδα, όλα τα οποία τεκμήρια αποδεικνύουν -είπε-ότι η εταιρεία ενεργούσε, πωλούσε, διαφήμιζε και έκανε έργα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στη βάση των σχεδίων της Πολεοδομικής Άδειας, για τα οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι συνωμότησε κατ’ ισχυρισμό να αλλάξει και να τροποποιήσει.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)