Κοσμοσυρροή στην Καρναβαλίστικη παρέλαση της Πάφου – Όμορφες παρουσίες!

H Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση Αρμάτων και Ομάδων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο στις 15:00.

Σαράντα πέντε άρματα, πολυάριθμες ομάδες και εκατοντάδες καρναβαλιστές ξεκίνησαν από το Ξενοδοχείο “Almyra” και τερμάτισαν στον χώρο Στάθμευσης του Αρχαιολογικού Πάρκου στην Κάτω Πάφο. Βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν ο Βασιλιάς του Ρίο, που εισήλθε στην παρέλαση με τη συνοδεία της Σχολής Χορού Jake Αθανασιάδη, της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και των Μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.


Οι Μαζορέτες έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην καρναβαλίστικη παρέλαση.

Πριν την έναρξη της Παρέλασης, οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου ενίσχυσαν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις μελωδίες τους. Ο Σωτήρης Καραγιώργος του Μουσικού Ομίλου Πάφου ανέφερε πως η καλύτερη καντάδα είναι το “Παφίτικο καρναβάλι”, το κομμάτι που γράφτηκε για το καρναβάλι 2018.

Το πρόγραμμα όμως των Κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου περιλάμβανε ρετρό ελληνικά τραγούδια, μπαλάντες αλλά και χορευτικά –βαλσάκια και τανγκό-, καντάδες και «αρχοντορεμπέτικα», ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στην παλιά Αθήνα αλλά και στα καντούνια των Ιονίων νήσων, γοητεύοντας όλους.

Για πρώτη χρονιά συμμετείχε φέτος η ομάδα κρουστών “Batukinio” ενώ το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δ. Πάφου παρουσίασε ο Κώστας Πρίγκηπας.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως για άλλη μια χρονιά το καρναβάλι της Πάφου, το καρναβάλι 2018 διοργανώνεται στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, σαφώς αναβαθμισμένο. Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την ικανοποίηση του που έδωσαν το παρών τους ντόπιοι και επισκέπτες από άλλες πόλεις αλλά και τουρίστες. Χαρακτήρισε μάλιστα τη μέρα, μέρα χαράς και ξεγνοιασιάς και μια μέρα που στέλνει το μήνυμα ότι η πόλη και ο κόσμος της Πάφου δικαιούνται να γιορτάσουν μέσα στην τόσο πιεσμένη καθημερινότητα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως ο Δήμος Γεροσκήπου συμμετέχει και φέτος στο αποκριάτικο καρναβάλι με 12 άρματα και άλλες ομάδες. Φέτος, είπε, “το καρναβάλι στην Πάφο είναι πάρα πολύ αναβαθμισμένο”.

Υπάρχουν, συνέχισε, και πολλοί ξένοι τουρίστες λόγω και της αναβάθμισης του χειμερινού τουρισμού.

Ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου για το καρναβάλι 2018 έδωσαν και οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτων που ζωντάνεψαν τα στενά δρομάκια του Εμπορικού Κέντρου με τις καντάδες και τα αποκριάτικα τραγούδια τους και κατέληξαν στην Πλατεία Κέννετυ, όπου συνέχισαν σε παρεΐστικη ατμόσφαιρα με κρασί, ξηρούς καρπούς και παραδοσιακά εδέσματα.

Καρναβαλίστικη παρέλαση διοργάνωσε σήμερα και ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, με αφετηρία το προαύλιο εκκλησίας Απ. Ανδρέα και τέλος διαδρομής την πλατεία Πόλης Χρυσοχούς . Ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τραγούδι και φαγητό, διασκέδαση και παιδικά παιχνίδια.

Ο Δήμος Πέγειας είχε διοργανώσει την καρναβαλίστικη παρέλαση την περασμένη Κυριακή.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Michalis Pavlides