Άγρια κόντρα Φαίδωνος και Λοϊζίδη

Άγρια κόντρα Φαίδωνος και Λοϊζίδη

Ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο για εκ του πονηρού αναφορές και δηλώσεις από δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν παράπονα επειδή δεν προωθούνται μέσω των διαδικασιών του δήμου εταιρείες τους, ώστε να συμμετάσχουν στις διάφορες εργασίες που πρόκειται να γίνουν αναφορικά με τα νέα έργα που γίνονται στην Πάφο.

Ο δήμαρχος Πάφου κατονόμασε μάλιστα συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, τον Εύρο Λοϊζίδη, ως ιδιοκτήτη εταιρείας ηλεκτρομηχανολογικών μελετών που υπέβαλε προσφορά για το έργο της ανάπλασης του Μουττάλου. Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του για έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για υποθέσεις μεγάλης εταιρείας στην οποία εργοδοτείται.


Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Εύρος Λοϊζίδης, δήλωσε στον «Φ» ότι ο δήμαρχος Πάφου δεν αρέσκεται σε οποιαδήποτε κριτική και ανταπέδωσε υπαινισσόμενος ότι κάποιοι εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα συγκεκριμένες πολεοδομικές αιτήσεις. Αναφορικά με τις καταγγελίες Φαίδωνος, είπε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει κατάλογο υποθέσεων για τις οποίες δόθηκαν οδηγίες στις Δημοτικές Τεχνικές Υπηρεσίες, για να επισπευσθεί έκδοση πολεοδομικών αδειών, ώστε να διαφανεί, όπως είπε, αν έχουν τηρηθεί κριτήρια και από ποιον δόθηκαν οι οδηγίες επίσπευσης. Διότι, όπως είπε, υποψιάζεται άνιση μεταχείριση δημοτών και ενδεχόμενη ευνοιοκρατία υπέρ συγκεκριμένων αιτητών έκδοσης πολεοδομικών αδειών.

Πηγή: ΦιλελεύθεροςΝτόρα Χριστοδούλου