Άδεια Χρήσης Τουριστικής Πλαζ Γεροσκήπου

Άδεια Χρήσης Τουριστικής Πλαζ Γεροσκήπου

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ο Δήμος Γεροσκήπου, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι με βάση τη Σύμβαση Υπεκμίσθωσης που υπογράφτηκε μεταξύ Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και Δήμου, ο Δήμος, δικαιούται να παραχωρήσει Άδεια Χρήσης και Εκμετάλλευσης της συγκεκριμένης κρατικής γης (Πλαζ Γεροσκήπου).


Στις 18/02/2014, το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου, αποφάσισε να παραχωρήσει Άδεια Χρήσης και Εκμετάλλευσης της αναφερόμενης κρατικής γης σε συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Η πρόθεση υπογραφής του Συμβολαίου Άδειας Χρήσης με τον ενοικιαστή, είναι περίπτωση που διαφοροποιείται από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Ο Δήμος Γεροσκήπου, με το προτεινόμενο έγγραφο, δεν θα αναθέσει την εκμετάλλευση της δημόσιας παραλίας στον ιδιώτη για προσφορά υπηρεσιών προς το κοινό αλλά θα παραχωρήσει άδεια χρήσης συγκεκριμένου χώρου που εφάπτεται της παραλίας και περιλαμβάνει κτίρια και υποστατικά.

Ανάλογα με την τελική διατύπωση της νομοθεσίας που θα ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή, ο Δήμος Γεροσκήπου, θα καθορίσει την πολιτική του για παραχώρηση Αδειών για εκμετάλλευση των παραλιών του.