Άκης Χρυσόμηλος: Αυτοί είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας για το Δήμο

Άκης Χρυσόμηλος: Αυτοί είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας για το Δήμο

Η Πάφος βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες αλλά και δύσκολα προβλήματα. Είναι η ώρα που η πόλη μας, χρειάζεται ηγεσία με όραμα ευθύνης, ικανότητα σύνθεσης και συλλογικής δουλειάς, αποφασιστικότητα για συνεχή διεκδίκηση και απεξάρτηση από πολιτικές σκοπιμότητες, οικονομικά συμφέροντα, αυταρχικές συμπεριφορές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, αποφάσισα να διεκδικήσω τη Δημαρχία της Πάφου, έτοιμος και αποφασισμένος να συνενώσω δυνάμεις γύρω από κοινούς στόχους. Η υποψηφιότητά μου είναι κατάθεση – δέσμευση προσφοράς και όχι προσωπικής δικαίωσης και ικανοποίησης προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών. Είναι ανταπόκριση στα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας, στην οποία εδώ και χρόνια απέδειξα ότι ξέρω να ακούω και να σέβομαι έμπρακτα.


Σήμερα με αίσθημα ευθύνης και με τη σκέψη “ο Δήμος στους Δημότες” καταθέτω το όραμα μου για τη πόλη που ονειρευόμαστε, για τη Πάφο του αύριο.

Το πρόγραμμα που παραδίδω στη κρίση των πολιτών είναι το αποτέλεσμα μιας συσσωρευμένης εμπειρίας, διαλόγου με φορείς της πόλης, απλούς πολίτες αλλά και μιας αναθεωρημένης καταγραφής των αναγκών, μιας ορθολογιστικής εκτίμησης των δυνατοτήτων, μιας ρεαλιστικής θεώρησης των προοπτικών και προπάντων, μιας ανανεωμένης βούλησης για σκληρή, συλλογική και μεθοδική δουλειά προκειμένου να δώσουμε στην πόλη μας την χαμένη αίγλη των τελευταίων χρόνων και να την ξαναβάλουμε στη τροχιά της ανάπτυξης και της ευημερίας των Δημοτών.

Το έργο που προτείνω είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Καλύπτει όλους τους τομείς δράσης της τοπικής αρχής και εκφράζει το όραμά μου για μια σύγχρονη πόλη, για μια ευημερούσα κοινωνία, για μια αναζωογονημένη οικονομία, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι ιδέες και οι δράσεις που καταθέτω είναι ταυτόχρονα πρωτότυπες και ουσιαστικές, δημιουργικές και πρακτικές. Προσθέτουν πάνω σε αυτά που οικοδομήθηκαν και καλύπτουν τα κενά που δημιουργήθηκαν. Συμπληρώνουν τις ελλείψεις και αποκαθιστούν τις παραλείψεις.

Συνοπτικά, οι βασικές παράμετροι των στόχων και των επιδιώξεων μου είναι:

  • Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης πόλης και η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο, με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη μετατροπή της Πάφου σε έξυπνη και οικολογική πόλη.
  • Η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, η θεσμοθέτηση της επικοινωνίας και η αξιοποίηση των πολιτών.
  • Η πρόληψη και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή.
  • Η διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες για τα έργα και τα οικονομικά του Δήμου.
  • Η τόνωση της οικονομίας της Πάφου και η ενίσχυση της τοπικής αγοράς, με προτεραιότητα την άμεση προώθηση της αναζωογόνησης του εμπορικού κέντρου, την έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προσέλκυση ξένων εταιρειών για εγκατάσταση στη Πάφο.
  • Η ενίσχυση του τουρισμού και η επιστροφή της Πάφου στην κορυφή των ποιοτικών προορισμών με τη παροχή κινήτρων για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την προώθηση έργων τουριστικής υποδομής ( π.χ. αγκυροβόλιο).
  • Η καταπολέμηση της ύφεσης με την προώθηση της ανάπτυξης, με την επίσπευση της μελέτης και εκτέλεσης των έργων υποδομής, εξωραϊσμού και ανάπλασης, για ολόκληρη την πόλη.
  • Η προστασία του περιβάλλοντος και τη μετατροπή της Πάφου σε μια αειφόρο και οικολογική έξυπνη πόλη.
  • Η προώθηση του αθλητισμού με τη στήριξη των σωματείων της πόλης μας και τη δημιουργία νέων έργων αθλητικής υποδομής.
  • Η ενίσχυση του πολιτισμού μέσω της δημιουργίας φορέα πολιτισμού και νέας σχέσης με τα πολιτιστικά σωματεία της Πάφου.
  • Η πολύπλευρη στήριξη και συμμετοχή στο θεσμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
  • Η προώθηση νέων έργων πολιτιστικής υποδομής και η μεθοδική διεκδίκηση Πανεπιστημιακών Σχολών.
  • Η καθιέρωση Μπιενάλε Εικαστικών Τεχνών και ανακήρυξη της Πάφου σε Αρχαιολογική Πρωτεύουσα της Κύπρου.
  • Η εφαρμογή μιας δυναμικής και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, με κύριους αποδέκτες τους ανέργους και τους νέους, τους πολύτεκνους και τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ικανότητες, τους ομογενείς και τους κοινοτικούς.
  • Ο επανασχεδιασμός της φορολογικής πολιτικής του Δήμου, με την εισαγωγή κριτηρίων
    και τη παροχή διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των φορολογιών και την παροχή εκπτωτικών κινήτρων από την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,

Με συσσωρευμένες γνώσεις που απέκτησα στη δεκαετή πορεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, σαν ενεργός πολίτης και επαγγελματίας αλλά και με νέες ιδέες, με γνήσια διάθεση για συλλογικότητα και συναίνεση και πολλή όρεξη για δουλειά, δηλώνω ” παρών” στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Είμαι έτοιμος να ηγηθώ μιας πλατιάς συστράτευσης Πολιτικών Δυνάμεων, των φορέων της πόλης και των απλών πολιτών για να δημιουργήσουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη Πάφο και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους Δημότες της.

Μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε το Δήμο μας, σε πεδίο δημοκρατίας, συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης.

Με βάση το πρόγραμμα που καταθέτω ενώπιον των πολιτών, είμαι έτοιμος και αποφασισμένος να πολιτευθώ ως Δήμαρχος όλων των Παφιτών γιατί αυτό αξίζουν και δικαιούνται, η Πάφος και οι Δημότες της.

Γιατί, στη δική μου συνείδηση ο Δήμος ανήκει στους Δημότες.

Άκης Χρυσόμηλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου
Δημοσιογραφική Διάσκεψη 30/11/2016