Άλλη Ευρώπη είχαν οραματιστεί…

Άλλη Ευρώπη είχαν οραματιστεί…

Αυτό που συμβαίνει στο Γιουρογκρούπ αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα σε ότι αφορά το λεγόμενο ελληνικό ζήτημα, το οποίο δεν είναι ελληνικό ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό , μια κρίση της ίδιας της Ε.Ε. και της ευρωζώνης είναι όχι μόνο απαράδεκτο και προκλητικό είναι ουσιαστικά εκθεμελιωτικό της ίδιας της ιδέας και του οράματος των αρχών και των αξιών της Ε.Ε. δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι αυτή η Ε.Ε. δεν είναι η Ε.Ε. που οραματίστηκαν οι θεμελιωτές , οι σκαπανείς και οι αρχιτέκτονες της , η Ε.Ε δηλαδή της αλληλεγγύης , των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , των ίσων ευκαιριών αλλά έχει μετεξελιχθεί σε μια Ε.Ε. και σε μια ευρωζώνη ενός ανάλγητου , άτεγκτου καπιταλιστικού συστήματος που ποδηγετεί τους λαούς .


Αυτή η ΕΕ, είπε ο κ Ομήρου , δεν μπορεί να έχει μέλλον αν έτσι πρόκειται να συνεχίσει να συμπεριφέρεται .

Ο Γιαννάκης Ομήρου , εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις συμπεριφορές της Γερμανίας η οποία είπε απροκάλυπτα πλέον , μέσω του κ. Σόιμπλε, αποπειράται να ποδηγετήσει τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου και συμπεριφέρεται με αυτό τον τυραννικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα προς την οποίαν η Γερμανία όφειλε για λόγους ιστορικούς και όχι μιας πολύ παλιάς ιστορίας αλλά μιας σχετικά πρόσφατης ιστορίας να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά.

Να σέβεται την Ελλάδα , να ευγνωμονεί την Ελλάδα .

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις από πλευράς Γιουρόγκρουπ και από πλευράς συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ανέφερε . Η αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και προς τον ελληνικό λαό είναι πλήρης και αδιαπραγμάτευτη , τόνισε ο κ Ομήρου . Και η Κύπρος οφείλει να δώσει πλήρως αλληλέγγυα τη μάχη μαζί με την Ελλάδα γιατί Ε.Ε. και Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ε.Ε. και μια ανάπηρη Ευρωζώνη κατέληξε .

Ο κ. Ομήρου προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας της τέλεσης του ετήσιου εθνικού μνημοσύνου των ηρώων Στέλιου Σιέπη , Χριστόδουλου Κεφαλλονίτη και Λάμπρου Σιέπη στον Ιερό Ναό Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)