Άλλοι τέσσερις στο δικαστήριο σήμερα για τις πινακίδες

Άλλοι τέσσερις στο δικαστήριο σήμερα για τις πινακίδες

Άλλα τέσσερα άτομα, πρώην ή νυν λειτουργοί του Δήμου Πάφου, παραπέμπονται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για το σκάνδαλο των πινακίδων. Πρόκειται για τους τέως Δημοτικό Μηχανικό, Οικονομικό Διευθυντή και λειτουργό του λογιστηρίου του Δήμου, καθώς και τον νυν Δημοτικό Γραμματέα Πάφου, τον οποίο βαραίνει μόνο η κατηγορία της κατάχρησης εμπιστοσύνης.

Όπως είναι γνωστό, άλλα τρία φυσικά πρόσωπα και δύο εταιρείες, παραπέμφθηκαν στις 8 τρέχοντος στο Κακουργιοδικείο, το οποίο ανακοινώθηκε ότι θα συνέλθει στις 3 Απριλίου. Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών κατασκευής πινακίδων, ένα πρώην υπάλληλο του Δήμου Πάφου που ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο των κερματοδεκτών, ενώ στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν και οι δύο εταιρείες ως νομικά πρόσωπα.


Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν μέχρι την έναρξη της δίκης τους ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους. Ειδικότερα, παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τα ονόματα τους θα τοποθετηθούν στο stop list, κατέβαλαν εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ έκαστος, τους εγγυήθηκε αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100 χιλιάδων για καθένα εξ αυτών, ενώ κλήθηκαν να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό δύο φορές την εβδομάδα.

Τους κατηγορούμενους βαρύνουν κατηγορίες προς διάπραξη κακουργήματος, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από λειτουργό, κατάχρηση εμπιστοσύνης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλες.

Η υπόθεση αφορά σε παραγγελίες, κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων σε ποσότητες και σε περιπτώσεις που επί της ουσίας δεν χρειάζονταν και δεν είχαν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την όλη δραστηριότητα, σύμφωνα με το πόρισμα, επωφελούνταν οικονομικά με μεγάλα ποσά υπάλληλοι της δημοτικής αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου