Άμεση αποκατάσταση της διάβρωσης παραλίας εντός των δημοτικών ορίων του ζητά ο ΔΗΜΟΣ Χρυσοχούς

Την άμεση επίσκεψη κλιμακίου από ακτομηχανικούς του τμήματος Δημοσίων Έργων


στις περιοχές του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς, ώστε να εξεταστούν κατεπειγόντως οι τρόποι αποκατάστασης της καταστροφής και της διάβρωσης που συντελέστηκε σε δύο ακτές της περιοχής μετά τον πρόσφατο σεισμό που έγινε στα παράλια της Τουρκίας και την σφοδρή θαλασσοταραχή που ακολούθησε, ζητά ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως με σχετική του επιστολή προς τον προϊστάμενο του Κλάδου Ακτομηχανικής Στέλιο Ζεβρό, ανέφερε πως ο Κλάδος Ακτομηχανικής του Τμήματος Δημοσίων Έργων , σε συνεργασία με την τοπική αρχή , μπορούν να προβούν άμεσα στη λήψη των κατάλληλων βελτιωτικών και διορθωτικών μέτρων και έργων , ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε, συμβάλλοντας έτσι στην προσβασιμότητα και την βελτίωση των παραλιών που αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.  

Σύμφωνα με το κ Οδυσσέως μετά τον πρόσφατο σεισμό που έγινε στα παράλια της Τουρκίας και την σφοδρή θαλασσοταραχή που ακολούθησε (ίσως μικρής έντασης παλιρροϊκών κυμάτων) είχε ως αποτέλεσμα την βιβλική καταστροφή σε σημαντικό τμήμα των ακτών του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς , με πιο έντονα τα φαινόμενα – όπως είπε – να παρατηρηθούν στις ακτές μπροστά από τον κατασκηνωτικό χώρο και μπροστά από το εστιατόριο PortoLatchi , οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες σαν περιοχές λουομένων.

Η ζημιά και η διάβρωση που έχει συντελεστεί , συνέχισε ο κ Οδυσσέως, είναι τέτοια που ουσιαστικά οι δύο ακτές έχουν καταστραφεί εντελώς και χωρίς βελτιωτικά έργα θα είναι απρόσιτες προς το κοινό και τους λουόμενους.

Το μέγεθος της καταστροφής φαίνεται από την υψομετρική διαφορά που έχει δημιουργηθεί που σε κάποια σημεία φτάνει και τα 3 μέτρα και η διάβρωση έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 40 μέτρα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα παρατήρησε την ουσιαστική καταστροφή των δύο από τις τρεις περιοχές λουομένων που διαθέτει ο Δήμος , οι οποίες είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/