Άμεση παρέμβαση Υπουργού για αεροδρόμιο Πάφου ζητά η ΣΕΚΟ

Άμεση παρέμβαση Υπουργού για αεροδρόμιο Πάφου ζητά η ΣΕΚΟ

Την έντονη δυσφορία της για τη μη επίλυση του χρόνιου και σοβαρού προβλήματος της ταλαιπωρίας που υφίστανται  χιλιάδες επιβάτες, κυρίως ξένοι τουρίστες, που χρησιμοποιούν το Αεροδρόμιο Πάφου εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου (Σ.Ε.Κ.Ο.) .

Σε επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΟ, Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος επισημαίνει ότι  η κατάσταση που επικρατεί στο Διεθνή Αερολιμένα της επαρχίας μας, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες αιχμής (Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή) εκθέτει την Κύπρο, αφού εκατοντάδες τουρίστες παραμένουν συνωστισμένοι για τρεις τουλάχιστον ώρες στους κοινόχρηστους χώρους ή δημιουργούν τεράστιες «ουρές» προκειμένου να περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων και να παραδώσουν ή να παραλάβουν τις αποσκευές τους.


Στην επιστολή προστίθεται ακόμη ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι επιβάτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν για ώρα «εγκλωβισμένοι» εντός του αεροσκάφους, λόγω του χαώδους συνωστισμού που επικρατούσε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΣΕΚΟ χαρακτηρίζει ως επιτακτική ανάγκη την εξεύρεση λύσης και καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην στελέχωση του Τμήματος Αλλοδαπών (Immigration), προκειμένου να καταστεί δυνατή  η γρήγορη και απρόσκοπτη ροή των επιβατών στα σημεία ελέγχου των ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιβάλλεται επίσης, προστίθεται στην επιστολή, η άμεση αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος ελέγχου διαβατηρίων, ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα του διαδικτύου και να μειωθούν οι «ουρές» στα σημεία αυτά.

Η  ΣΕΚΟ, επισημαίνει τη δυσφήμιση που υφίσταται η Κύπρος ως τουριστικός προορισμός, και ιδιαίτερα  ο τουρισμός της Πάφου, από την απαράδεχτη αυτή κατάσταση και αποκαλύπτει ότι ορισμένοι Ταξιδιωτικοί Οργανισμοί έχουν προειδοποιήσει σοβαρά ότι θα αποχωρήσουν από την Πάφο εάν δεν ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου καλεί τον Υπουργό να κατανοήσει το επείγον της υπόθεσης, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, και να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)