«Άρωμα» κινεζικής παράδοσης στην Πάφο

«Άρωμα» κινεζικής παράδοσης στην Πάφο

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια του πρώτου Κινεζικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην οικία Επάρχου στην Πάφο. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκαν το φεστιβάλ, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το κινεζικό συγκρότημα Zilong China Folk Art Troupe.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες Κυριακή από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 3.00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, όπου οι επισκέπτες απολαύσαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, Καλλιγραφία, Tai Chi, Βελονισμό, μαγικά από το Πεκίνο, κινεζικό μασάζ και παραδοσιακό εστιατόριο.


Η Νιόβη Παρισινού, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΚΕΒΕ, επεσήμανε σε δηλώσεις της ότι αυτό είναι το πρώτο κινεζικό πολιτιστικό φεστιβάλ, που διοργανώνεται στην Κύπρο, ενώ -όπως είπε- η Πάφος επιλέχθηκε για τη διοργάνωσή του, επειδή στην Επαρχία διαμένουν οι περισσότεροι Κινέζοι, περίπου 500 τον αριθμό.

Προσπάθειά μας, είπε, είναι η προβολή της κινεζικής κουλτούρας και στους Κύπριους πολίτες, με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μέσω του Κυπρο-κινεζικού επιχειρηματικού συνδέσμου που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ΚΕΒΕ.

Το Φεστιβάλ στηρίζει ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεών του με τις εκατοντάδες των Κινέζων υπηκόων που επέλεξαν την Πάφο ως τόπο διαμονής τους και οργανώνει ο Κυπρο-κινεζικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.