Άστραψε και βρόντηξε ο Φαίδωνας – Τι απαντά η Αστυνομία

Άστραψε και βρόντηξε ο Φαίδωνας – Τι απαντά η Αστυνομία

Η χθεσινή επιβολή ποινών από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο κλείνει ένα μεγάλο κύκλο αλλά δεν κλείνει ο κύκλος γύρω από το μεγάλο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως “για μας θα κλείσει αυτός ο κύκλος όταν όλα τα χρήματα , τα οποία καταχράστηκαν κάποιοι, είτε ως μίζες αλλά και οι εργολάβοι επωφελήθηκαν με υπερπληρωμές ή με κακοτεχνίες, επιστρέψουν πίσω στους δημότες”.


Για αυτό συνέχισε,το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προχώρησε με καταχώρηση αστικών αγωγών εναντίον των εργολάβων, σημειώνοντας πως θα προχωρήσουν με αγωγές και εναντίον των συμβούλων μηχανικών για να διεκδικήσουμε- όπως είπε- πέρα των 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ ως υπερπληρωμές που έλαβαν οι εργολάβοι.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ θα κινηθεί ούτως ώστε τα χρήματα τα οποία επιστρέφουν στο Κράτος λόγω των μιζών που είχαν δοθεί να επιστρέψουν πίσω στα ταμεία του ΣΑΠΑ και ο τελικός αποδέκτης να είναι ο δημότης και ο πολίτης που πλήρωσε αυτά τα χρήματα.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως θα πρέπει να συνεχίσουν κάποιες περαιτέρω αστυνομικές έρευνες για να αναζητηθεί και ΄ένας άλλος κύκλος ατόμων που είχαν εμπλοκή στο να στηθούν αυτές οι εγκληματικές ομάδες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτές οι ομάδες δεν αποτελούνταν μόνο από τους επτά καταδικασθέντες αλλά και υπάρχουν και μερικοί άλλοι που έχουν ποινικές ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο.

Απάντηση έδωσε η Αστυνομία

Σχολιάζοντας με ανακοίνωση τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου,η Αστυνομία διευκρινίζει ότι «τόσο η υπόθεση αυτή, όσο και άλλες υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση, διερευνώνται από έμπειρους ανακριτές, με αμεροληψία και αντικειμενικότητα και πάντοτε σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας».

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι ανακριτές εργάστηκαν μεθοδικά, αντικειμενικά, με ευσυνειδησία και τούτο φαίνεται, τόσο από το αποτέλεσμα που ήταν η καταδίκη σε φυλάκιση επτά προσώπων, όσο και από τα ευμενή σχόλια του Δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση», αναφέρει η Αστυνομία.

Προσθέτει ότι «όλες οι παράμετροι της υπόθεσης διερευνήθηκαν πλήρως, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και είναι απαράδεκτο να αφήνονται αιχμές εναντίον της Αστυνομίας για ελλιπή διερεύνηση».

Όσον αφορά τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή για τον οποίο έγινε αναφορά από το Δήμαρχο Πάφου, ότι χάθηκε από τα χέρια της Αστυνομίας, η Αστυνομία αναφέρει ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα και αφορά Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που κατασχέθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων καταδεικνύεται, ότι η Αστυνομία είναι αποφασισμένη σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και με την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή στην κυπριακή κοινωνία.

«Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται καθημερινά και στην πράξη, μέσω της επιτυχούς διερεύνησης αρκετών υποθέσεων, όπως και αυτή του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου», προσθέτει.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ