Έκδοση εντάλματος σύλληψης για Ζαννέτο και Κοκκινίδη

Έκδοση εντάλματος σύλληψης για Ζαννέτο και Κοκκινίδη

Στην έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης προχώρησε η Αστυνομία μετά την πολύωρη κατάθεση του Διευθυντή της εταιρείας ΕΝVIROPLANT Θεοφάνη Λώλου 49 ετών, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και ακολούθως συνελήφθη.

Πρόκειται για τους Βενιζέλο Ζαννέτο ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση Δρομολαξιάς όταν κρίθηκε ένοχος το Δεκέμβρη του 2014 και Ανδρέα Κοκκινίδη που φαίνεται να ήταν ο μεσολαβητής μεταξύ Βενιζέλου Ζαννέτου και Θεοφάνη Λώλου.


Η ανάκριση του Θεοφάνη Λώλου που διακόπηκε χθες, συνεχίστηκε και σήμερα από την ανακριτική ομάδα που έχει οριστεί με επικεφαλής τον Λοχία Γιάννο Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται πως η κατάθεση Λώλου άνοιξε νέο κύκλο ερευνών και συλλήψεων. Η κατάθεση Λώλου έχει ολοκληρωθεί για σήμερα ενώ δεν αποκλείεται να επαναρχίσει αύριο.

Την ίδια ώρα αναμένεται και η απόφαση του Εφετείου Αθηνών για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ιδιοκτήτη της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα.

Για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης έχουν κατηγορηθεί ήδη 12 πρόσωπα τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 26 Απριλίου.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΜΑ)