Έκθεση διοργάνωσαν τα ΜΙΕΕΚ Πάφου

Έκθεση διοργάνωσαν τα ΜΙΕΕΚ Πάφου

Έκθεση γλυκών και αρτοποιημάτων διοργάνωσαν τα τμήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου .

Ο Δημήτρης Σφικτός Επαρχιακός Συντονιστής των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων της Πάφου αναφερόμενος στην έκθεση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής είπε πως με τη συγκεκριμένη διοργάνωση προσεγγίζονται οι εργοδότες που ασχολούνται με το κλάδο της αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής και οι οποίοι – όπως είπε- είναι υποβοηθητικοί με τους σπουδαστές για εξεύρεση εργασίας αλλά και πρακτικής άσκησης πριν πάρουν το πτυχίο τους.


Ο κ. Σφικτός είπε πως τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Πάφου έχουν δύο τμήματα (πρώτο και δεύτερο έτος) που αποτελούνται από 15 με 16 σπουδαστές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της Έκθεσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση , σημειώνοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση από την πρώτη στιγμή έχει επενδύσει στο συγκεκριμένο θεσμό, θεσμός – όπως είπε- ο οποίος έχει αποδείξει μέσα από τα χρόνια, ότι παράγει έργο, επαγγελματίες σε κλάδο σπουδών οι οποίοι δεν βρίσκονται σε Πανεπιστημιακό επίπεδο και εξέφρασε την ελπίδα , όπως όλοι αυτοί οι νέοι να μπορέσουν να βρουν εργοδότηση στην επαρχία Πάφου.

Ακολούθως ο κ. Σαββίδης εξήρε την εργασία που επιτελείται στα ΜΙΕΕΚ τόσο από τους σπουδαστές όσο και από τους εκπαιδευτές τους.

Δεσμεύτηκε τέλος πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό με μια χρηματοδότηση της τάξης των 5 χιλιάδων ευρώ, γιατί σημείωσε αποτελεί ένα κίνητρο για τα παιδιά να έχουν καλές επιδόσεις.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα πως η Πάφος διεκδικεί τριτοβάθμια δημόσιας εκπαίδευση.

Μπορεί, συνέχισε, να μην θεωρείται ότι τα ΜΙΕΕΚ αποτελούν εκείνη τη δημόσια σχολή η οποία να είναι το πρόκριμα. Τα ΜΙΕΕΚ ωστόσο συνέχισε για μας , αποτελούν πρόκριμα για να έρθουν κάποιες δημόσιες σχολές στην Πάφο.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Γιάννης Νικολάου εκπαιδευτής αρτοποιίας αναφέρθηκε στο διετές πρόγραμμα που προσφέρουν τα ΜΙΕΕΚ πέντε μέρες την εβδομάδα, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες.

Είπε ακόμη πως η τέχνη της ζαχαροπλαστικής είναι ιδιαίτερη τέχνη.

Ο Τάσος Μενελάου Α’ Λειτουργός Τεχνικής Εκπαίδευσης , υπεύθυνος για τα απογευματινά και βραδινά μαθήματα των Τεχνικών σχολών και για τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ανέφερε πως η έκθεση αποτελεί και μια ευκαιρία για να τιμηθούν τα παιδιά που έχουν εργαστεί επιμελώς για την ετοιμασία των εδεσμάτων, στα πλαίσια των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Μέσα απ’ αυτά τα μαθήματα, συνέχισε, έχουν εργαστεί πολύ φιλόδοξα και αισιόδοξα.

Αναφερόμενος στα ΜΙΕΕΚ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως τα ΜΙΕΕΚ έχουν καταξιωθεί πολύ στα μάτια του κόσμου και αυτός – όπως είπε- διαφαίνεται από το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει στις εγγραφές στους διάφορους κλάδους και όχι μόνο στη ζαχαροπλαστική και στην αρτοποιία .

Στόχος του υπουργείου συνέχισε, είναι εκ περιτροπής να λειτουργεί όλους αυτούς τους κλάδους σε όλες τις πόλεις, βλέποντας τις ανάγκες της αγοράς.

Επεσήμανε πως δημιουργούνται νέοι κλάδοι ανάλογα με τις ανάγκες .

Βρισκόμαστε πάντα σε επαφή με τον κόσμο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με τους συνδέσμους των εργοδοτών και τους συμβουλευόμαστε ώστε να εισάγουμε νέους κλάδους, κατέληξε.