Έκθεση «Ποίηση και Ζωγραφική» του Ανδρέα Χαραλαμπίδη

Έκθεση «Ποίηση και Ζωγραφική» του Ανδρέα Χαραλαμπίδη

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση “Ποίηση και Ζωγραφική” με έργα του Ανδρέα Χαραλαμπίδη, με τα οποία είχε εικονογραφηθεί η ποιητική συλλογή της Αθηνάς Χαραλαμπίδου “Φωτερές ή θολερές όλες δικές μας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η έκθεση, στην μεγάλη αίθουσα υποδοχής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2017.


Στα εγκαίνια παρουσιάσθηκε, μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο η ποιητική συλλογή της Α. Χαραλαμπίδου από το λόγιο δημοσιογράφο Κώστα Σερέζη, ενώ ο καθηγητής Γιώργος Γεωργής μίλησε για το σύνολο του ποιητικού της έργου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Διομήδης Μαρκουλής, ο οποίος εξήρε το καλλιτεχνικό έργο των δύο δημιουργών και τόνισε ότι η παρουσία τους στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάφου.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Μιχαλάκης Λεπτός, αναφέρθηκε στην μακρά φιλία του με το ζωγράφο και τόνισε ότι τιμητικά το Πανεπιστήμιο άρχισε τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο της Πάφου Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με ένα καλλιτέχνη με διεθνή αναγνώριση.

Ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Κώστα Ηλιάδη και με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Reading. Ανήκει στη λεγόμενη γενιά της Ανεξαρτησίας και έχει παρουσιάσει με επιτυχία το έργο του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Στην τέχνη του ιχνηλατείς στοιχεία από την αρχαία και τη βυζαντινή τέχνη, από την ιστορία και την παράδοση. Συνταιριάζει περίτεχνα αυτά τα στοιχεία σε μια μοντέρνα συνεκφορά, που εντυπωσίαζε τον θεατή των έργων του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Offsite