Έκταση 2,5 εκταρίων κατέκαψε η πυρκαγιά στην Ακουρσό

Έκταση 2,5 εκταρίων κατέκαψε η πυρκαγιά στην Ακουρσό

Επί ποδός τέθηκε χθες στις 19:30 η πυροσβεστική υπηρεσία ύστερα από πληροφορία για πρόκληση πυρκαγιάς , στην περιοχή «Εξακάμαρος» μεταξύ της Πέγειας και της κοινότητας Ακουρσού , σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.


Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιστρατεύθηκαν τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο κινητές μονάδες πυρόσβεσης με 12 περίπου μέλη του σώματος.

Η φωτιά που στο πέρασμα της κατέκαψε συνολική έκταση 2,5 εκταρίων με ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση , τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα γύρω στις 21:15.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε περιφράξεις τεσσάρων κατοικιών , που δεν κινδύνευσαν αφού η επέμβαση των μελών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση.

Εξάλλου χθες στην Επαρχία Πάφου , η Πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε πέντε περιπτώσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς . Οι φωτιές ξέσπασαν στις αγροτικές περιοχές των κοινοτήτων Φοίτης, Ανδρολύκου, Αμαργέτης και Νέου Χωρίου Πόλης Χρυσοχούς αλλά και εντός της πόλης επί της οδού Νικολάου Έλληνα . Η φωτιά κατέκαψε σε όλες τις περιπτώσεις ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/