Έναρξη Εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2015»

Έναρξη Εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2015»

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του Δήμου Γεροσκήπου για την οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιεροκήπια», που πραγματοποιούνται φέτος για 21η κατά συνέχεια χρονιά. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν από τις 11 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.

Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00μ.μ., στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι φετινές εκδηλώσεις. Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων θα παραστεί, επίσης, αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Αγίας Παρασκευής (Αττικής), με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο.


Μετά το τελετουργικό μέρος της Έναρξης, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Όμορφη Πόλη», ένα αφιέρωμα στα 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης. Ο Βασίλης Λέκκας, το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου και το Μουσικό Λύκειο Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη, θα παρουσιάσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Η είσοδος του κοινού στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις των «Ιεροκηπίων» θα συνεχιστούν την επόμενη μέρα, 12 Σεπτεμβρίου (7.00μ.μ.), με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Figura Nova», στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών «Πήγασος».

Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PafosNet, το Ράδιο Cosmos και η εφημερίδα «Αδέσμευτος της Πάφου».

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλ. 26 960 857, 26 960 867.