Ένα Άγγιγμα της Αφροδίτης και Άλλα τινά δια χειρός Ute Lemper

Ένα Άγγιγμα της Αφροδίτης και Άλλα τινά δια χειρός Ute Lemper

Το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, φωτίζει τη μυθική πατρίδα της Αφροδίτης με μια παράσταση αφιερωμένη στο πάθος του έρωτα και της ζωής, με πρωταγωνίστρια την εκλεκτή Ute Lemper, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αστραφτερές στιγμές από τη μουσική του Kurt Weill και την ποίηση του Bertolt Brecht με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, σε διεύθυνση Γιώργου Κουντούρη.

Η Ute Lemper είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες του Weill, από το Γερμανικό, Γαλλικό και Αμερικάνικο κεφάλαιο των συνθέσεών του. Η Ute συνεχίζει να εκπροσωπεί αυτό το είδος μουσικής και αυτόν τον τόσο μοναδικό συνθέτη. Ως αφοσιωμένη αφηγήτρια και ιστορικός, η ερμηνεύτρια με ευφυΐα, ένταση και φωνητική ποικιλία, θα μας ταξιδέψει μέσα από τη ζωή του Kurt Weill, στις οδυνηρές αλλά και τις ένδοξες στιγμές του.


Η Ute Lemper, θεωρείται η μούσα διάσημων δημιουργών που καλλιτέχνησαν αποκλειστικά για την ίδια αριστουργηματικά έργα, όπως οι χορογράφοι Maurice Béjart το «La Mort Subite» και Pina Bausch το «Weill Revue», ο συνθέτης Andrew Lloyd το μιούζικαλ «Cats», οι σκηνοθέτες Peter Greenaway την ταινία «Prospero’s books» και ο Robert Altman την ταινία «Prêt-à-Porter». Μεγαλειώδη τραγούδια γράφτηκαν για την ίδια ή της παραχωρήθηκαν από τους Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass, Nick Cave. Eπιπλέον, ο σπουδαίος μαέστρος Zubin Mehta, την επέλεξε στο δικό του «στοίχημα ζωής», ως σολίστ μεγάλων κλασικών ορχηστρών (Βοστώνης, Λονδίνου, Ισραήλ), στα πιο φημισμένα θέατρα του κόσμου, από τη Σκάλα του Μιλάνου, το Piccolo Teatro και το Lincoln Center ως το Royal Hall και το Queen Elisabeth Hall, το Berlienr Ensemble και την Όπερα του Σίδνεϊ.

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 20:30 στην πλατεία του Κάστρου στην Κάτω Πάφο

Με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου
Χορηγός Φιλοξενίας: Elysium hotel
Χορηγός Επικοινωνίας: ΑΝΤΕΝΝΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO, ANTENNA IWO
Εισιτήρια: 20€ & 30€ (www.soldoutticketbox.com, Soeasy stores παγκύπρια, περίπτερο Time Out Πάφος)
Πληροφορίες:2693 2017, www.pafos2017.eu