Ένα ημίχρονο άντεξε η Πάφος

Ένα ημίχρονο άντεξε η Πάφος

Νίκη κι επιστροφή στην κορυφή για την ΑΕΚ, που αυτή τη φορά μάλιστα δεν έχει… συγκάτοικο.

Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε 2-0 την Πάφο στο ΑΕΚ Αρένα, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, χάρη σε πανέμορφα τέρματα των Τολμές (58’, έφτασε τα 12!) και Λαρένα (71’).
Διπρόσωποι οι κιτρινοπράσινοι, που στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκαν πολύ να γίνουν απειλητικοί, αλλά στην επανάληψη μπήκαν από την αρχή με διαφορετικό πρόσωπο και έφτασαν δίκαια στο τρίποντο και στους 29 βαθμούς, +2 από τη δεύτερη Ανόρθωση, με την 9η τους νίκη.


Από την άλλη, η Πάφος έμεινε στους 19 βαθμούς (3η ήττα) και βρίσκεται στην 5η θέση, ισόβαθμη με Απόλλωνα (-4 ματς), ενώ ένα παιχνίδι λιγότερο έχει η ίδια.

Ο αγώνας

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή αλλά να δυσκολεύεται πολύ να γίνει απειλητική καθώς οι φιλοξενούμενοι στέκονταν πολύ σωστά. Η πρώτη τελική ήρθε στο 14’ με το άστοχο σουτ του Τολμές ενώ στο 19’ την πρώτη της ευκαιρία έφτιαξε και η Πάφος, με τον Κοβαλένκο να δίνει στον Μοστέφα που σούταρε αλλά ο Κολίνας απέκρουσε.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους οι κιτρινοπράσινοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή αλλά αδυνατούσαν να φτιάξουν φάσεις ενώ οι Παφίτες είχαν κάποιες καλές προϋποθέσεις σε αντεπιθέσεις, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Φλοριάν έχασε δύο καλές ευκαιρίες (48’, 49’) όταν είδε τον Κόπριβετς να του αποκρούει τα σουτ του, ενώ στο 50’ απείλησε η Πάφος με την κεφαλιά του Καμαρά.

Το γκολ το βρήκε η ΑΕΚ στο 58ο λεπτό, με τον… συνήθη ύποπτο Τολμές. Ο Γάλλος έκλεψε την μπάλα, πλησίασε την περιοχή κι έπιασε ένα φαλτσαριστό αλλά δυνατό σουτ, νικώντας τον Κόπριβετς για το 1-0!

Οι κιτρινοπράσινοι ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ συνέχισαν να πιέζουν για να βρουν δεύτερο. Ο Τολμές αστόχησε με κεφαλιά στο 70’ αλλά στο επόμενο λεπτό, μετά από πάσα του Λαμπάν, ο Λαρένα με μία βολίδα εκτός περιοχής διπλασίασε τα γκολ των Λαρνακέων, «κλειδώνοντας» τη νίκη του.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ είχε δύο φάσεις στο 84’ (σουτ Τρισκόφσκι, κεφαλιά Αντωνιάδη) ενώ η Πάφος απείλησε στο 87’ με το γυριστό του Ντομίνγκες.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, στο 91’ με τον Λαρένα να πιάνει ένα δυνατό σουτ και να βρίσκει το δοκάρι.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο (46’ Τρουγιόλς), Λαρένα, Ακοράν, Τομάς, Τέτε (74’ Αντωνιάδης), Τρισκόφσκι (89’ Κάσες), Λαμπάν, Τολμές.
ΠΑΦΟΣ: Κόπριβετς, Κομπανί, Ντομίνγκεζ, Γκουλόν, Χόριτς (78’ Σικόρσκι), Μπρουλς, Φυλακτού (63’ Χριστοδούλου), Καμαρά, Γιάνζα, Μοστέφα, Κοβαλένκο (60’ Κοβαλένκο).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: – / Κομπανί (10’), Φυλακτού (28’, 3η), Γκουλόν (83’)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Nικόλας Νεοκλέους

Πηγή: Πολίτης