Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επαρχία Πάφου

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επαρχία Πάφου

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε όλη την Επαρχία Πάφου με βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού στην Πάφο, ο δρόμος Νατάς – Χολετριών έχει κλείσει για όλα τα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις.


Επίσης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή, έχει κλείσει ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων ένας πάσσαλος της ΑΗΚ στην είσοδο του χωριού Γιόλου έπεσε ωστόσο η ζημιά έχει αποκατασταθεί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου δεν έχει δεχτεί καμία κλήση για άντληση νερού μέχρι στιγμής, ωστόσο βρίσκεται σε επαφή με όλες τις αρμόδιες Αρχές, τα Δημαρχεία της Επαρχίας αλλά και τις κοινοτικές Αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών έχει «ετοιμοπόλεμα» τρία συνεργεία στην Πάφο και ένα συνεργείο στην Πόλη Χρυσοχούς για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με τα κύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάνουν τα δύο με δυόμισι μέτρα.

Στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου επικρατεί δυνατός αέρα και η θάλασσα είναι κυματώδης με αποτέλεσμα να έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών από τη Λιμενική Αστυνομία.

Στις ορεινές κοινότητες βρέχει καταρρακτωδώς.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Παναγιάς Γεωργίου Μιχαήλ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στην ορεινή κοινότητα του επικρατεί έντονη βροχόπτωση και σφοδροί άνεμοι, δηλώνοντας ωστόσο πως η κοινοτική Αρχή βρίσκεται σε επιφυλακή σε περίπτωση επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω χιονόπτωσης που παρατηρείται στην περιοχή του Τροόδους, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

(ΚΥΤΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)