Έντονες αντιδράσεις για την εξέδρα στην Πέτρα του Ρωμιού (PHOTOS)

Έντονες αντιδράσεις για την εξέδρα στην Πέτρα του Ρωμιού (PHOTOS)

Τη μυθική γενέτειρα της Αφροδίτης, γνωστή ως «Πέτρα του Ρωμιού», επέλεξε ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 για τις προσεχείς συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή και Σάββατο.

Για τον σκοπό των δύο συναυλιών δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες κερκίδα χωρητικότητας 1000 ατόμων στην παραλία. Ταυτόχρονα, η εξέδρα επεκτείνεται μέσα στη θάλασσα σε βάθος μέχρι και ένα μέτρο.


Σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι εργασίες εγκατάστασης ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, ενώ την αύριο θα γίνει ολοκλήρωση εγκατάστασης εξοπλισμού και έλεγχος από τις υπηρεσίες ΑΗΚ και ΗΜΥ. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει απεγκατάσταση των εξέδρων και του υπόλοιπου εξοπλισμού.

Όχι κ την πέτρα του Ρωμιού…..έλεος! Ας αφήσουν την φύση είναι πιο όμορφη χωρίς παρεμβάσεις!

Έντονη ανησυχία εκφράζουν για τη διοργάνωση των συναυλιών οι περιβαλλοντικές οργανώσεις οι οποίες παρουσιάζονται προβληματισμένες για τη ρύπανση της θάλασσας και την πίεση που θα ασκηθεί από τους επισκέπτες, σε μια άκρως προστατευόμενη περιοχή.

Διερωτουμε αν με αυτο θα αναδειξουμε την Πετρα του Ρωμιου η αν θα ανοιξουμε τους ασκους του Αιολου για επομενες επελασεις με εξεδρες, και φιεστες …..

Εχουμε τοσα θεατρα για συναυλιες δεν αρκουν , …. Επρεπε να αλωσουμε τη μονη παρθενα περιοχη της Κυπρου ….

Οσο για τα πευκακια που θυσιαστηκαν για την εικαστικη παρεμβαση ποιος θα μας ενημερωσει ….

Τα παράπονα των περιβαλλοντιστών διαβιβάστηκαν μέσω του «Φ» στις αρμόδιες Αρχές. Φαίνεται ότι για την πραγματοποίηση των συναυλιών άναψε το πράσινο φως μόνο το Τμήμα Δασών. Μιλώντας στον «Φ», ο διευθυντής του Τμήματος Τάκης Τσιντίδης ανέφερε ότι το Τμήμα απάντησε θετικά σε ένα αίτημα που υποβλήθηκε από την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το αίτημα προερχόταν από ιδιώτη θα ήταν αρνητικό.

Έδωσαν άλλοθι στην κακοποίηση του τοπίου αποκαλώντάς την ‘εικαστική παρέμβαση’. Όπως τις τσόντες που αποκαλούνται ‘αισθησιακές ταινίες’ για να απενοχοποιήσουν τη θέαση. Άμα ποτέ συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας, θα συμφιλιωθούμε και με τη φύση, Μέχρι τότε, καληνύχτα Κύπρος.

Σημείωσε ότι οι κερκίδες εγκαταστάθηκαν σε δασική γη και ανεξάρτητα αν είναι περιοχή Natura 2000 το Τμήμα Δασών έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Δεν φτάνει η αφόρητη ζέστη, η σκόνη κλπ που μας βασανίζουν για σκοπούς εντυπώσεων, κόβουν και τα λιγοστά δένδρα με τόση ευκολία. Η ερημοποίηση της Κύπρου δεν είναι μακριά. Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε.

Πηγή: Φιλελεύθερος
Photos: Αντρέας Ευλαβής